29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Conolarla halk yine karşı karşıya geldi

Adana'da sürekli hırsızlık, esrar ve eroin gibi yasa dışı işlerin yaşandığı cono aşireti mensupların kaldığı Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde, tahrikler ve tansiyon üst seviyeye çıktı. Conoların üzerine yürümek isteyen mahalle sakinlerini polis güçlükle durdurdu.

Bugün öğlen saatlerinde 'conoların okulu bastıkları' söylentisi üzerine toplanan kızgın mahalle sakinleri, conoların kaldığı 95, 96, 98, 97 gibi sokakları basmak üzere 105 sokakta toplanmaya başladı. Her geçen dakika sayıları artan mahalle sakinleri conoların kaldığı sokağı basmak üzere harekete geçtiği sırada bu girişimi son anda çevik kuvvet polisi engelledi.

Sürekli yasa dışı işlerle isimleri anılan conoların mahalle halkını taciz etmesi halkın tansiyonunu yükseltti.

Sokağa çıkamaz olduklarını, can, mal ve namus güvenliklerinin kalmadığını, artık sabırlarının taştığını ileri süren kadınlı erkekli çok sayıda halk, olayların, Ulubatlı Hasan İlköğretim Okulu'ndaki öğrencilerini almak için gelen bir grup mahalle sakininin endişesinden kaynaklandı.

Mahallede bir anda, 'conolar okulu basıyor' şeklinde kulaktan kulağa yayılan söylenti üzerine halk toplanmaya başladı. 105 sokak içinde toplanan mahaleleli conolara saldırmak için ellerinde sopa ve taşlarla hareket edecekleri anda bu girişimi polis engelledi. Bu sırada mahalle sakinleriyle polis arasında sık sık sert tartışmalar yaşandı.

Conoların bulunduğu evlerden pompalı silahlarla ateş edildiği duyuldu. Mahalle sakinleri conaların mahalleden taşınmaması durumunda çok kötü sonuçlar çıkacağını öne sürerek yetkililerden bu konuya çözüm üretmesini istiyor.

Yıllardır kendilerinin oyalandığını ileri süren mahalle halkı, olaylara müdahale eden polise "Artık çocuklarımızı sokağa çıkartamaz olduk. İşyerlerimizi açamıyoruz. Dışarı tek başına çıkan çocuklara zorla uyuşturucu madde satmak istiyorlar. Bu mahallede aşırı derecede nüfusları arttı. Geçmiş yıllarda bu kadar değillerdi. Çünkü sayıları çok azdı. Şimdi nüfus olarak kalabalıklaşınca hem arabamızın camını kırıyorlar, hırsızlık yapıyorlar, hem de gençlerimizi ve esnafları bıçaklıyorlar. Bunlara karşı gelince de evimize silahla ateş ediyorlar. 'Bu cononları buradan kaldıracağız' diye bizden oy alan siyasiler nerede? Daha ne zamana kadar dayanacağız. Sabrın da bir sırını var. Devletin polisinin gücü yetmiyorsa, bizler bu sorunu çözeriz. İzin verin biz girelim. " diye tepki gösterdi.

Bu arada mahalle sakinleri ve conolardan bazı kişiler gözaltına alındı.

Zaman
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2007 Çarşamba 16:45:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?