2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

“Crosss-Castles" projesi toplantısı

Hatay'ın Dörtyol ilçesi, Payas Belde Belediyesi önderliğinde AB tarafından eş finansmanı sağlanan "Kentler ve Belediyeler" hibe programı kapsamında Ceyhan Yılankale, Payas Kalesi, Yumurtalık Kalesi, Toprakkale ve Kurtkulağı Kervansarayı’nın yer aldığı “Crosss-Castles" adlı projenin ikinci toplantısı Ceyhan’da yapıldı.

Ceyhan Belediyesi Sergi Sarayı’ndaki toplantıya söz konusu projeye kale turizmi potansiyeli bulunan Almanya’nın Schwerin, İtalya’nın Fiugi ve Anagni Belediyeleri ortak olarak katıldı.

Toplantıda İtalya belediyeleri adına Prof.Dr. Giuseppe Fiorini ve Avukat Domenico Belli ile Almanya belediyeleri adına şehir pazarlama uzmanları Katharina Lawrenz, Martina Mueller ve Britta Kremke hazır bulundu.

Proje ile ilgili teknik bilgiler veren Ceyhan Belediyesi Proje Koordinasyon sorumlusu Vahit Çalışır, “Kale turizmi projesinin siyasi çevrelerde dahil olmak üzere tüm kesimlerden destek alacağına inanıyorum” dedi. Çalışır, projenin esas hedef kitlesi olan turizm yatırımcılarına yurt dışındaki yatırımcılar ile işbirliği yapmaları konusunda projenin aracılık yapacağını ve bu konuda bütçe ayrıldığını da sözlerine ekledi.

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise projenin gerçek amacının kırsal kesimde atıl durumdaki tarihi eselerin turizme kazandırılması olduğunu ifade ederek, “Bölgemiz kale turizmi açısından oldukça zengin bir bölge.Yerel yönetimler olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bu anlamda AB fonları da dahil olmak üzere tüm kaynakları bölgenin hizmetine sunmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 13:56:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?