2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

ÇÜ'de 1 Mayıs gerginliği

Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) 1 Mayıs'a çağrı pankartları astıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 12 kişi adliyeye sevk edildi.

Üniversitede arkadaşlarının gözaltına alınmasını protesto eden bir grup, taşıdıkları "Afiş yapıştırmak yasak, afiş olmakta mı?" yazılı dövizleri kampustaki ağaçlara astı.

Adana Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 28 Nisan 2008 günü Çukurova Üniversitesi yönetiminin bilgi ve onayı dışında üniversite yerleşkesinin çeşitli yerlerine afiş asarak çevre kirliliğine yol açan 12 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Kamu görevlisine karşı görevini yaptırmamak için direnmek suçundan gözaltına alınan 12 kişiden S.A., S.T., O.T. ve A.G.'nin üniversite öğrencisi olmadığı, gözaltına alınan öğrencilerden S.E., H.B.Ç., U.A. ve İ.Y.D.'nin ise 24 Nisan 2008 tarihinde İ. Akif Kansu Toplantı Salonu'nda meydana gelen kamu malına zarar verme suçuna iştirak ettikleri bildirildi. Zanlılar, emniyette ifadelerinin alınmasından sonra adliyeye sevk edildi.

Bu arada bir grup öğrenci, Çukurova Üniversitesi'nde arkadaşlarının gözaltına alınmasını protesto etti. R1 Derslikleri önünde toplanan öğrenciler "Afiş yapıştırmak yasak, afiş olmakta mı" yazılı dövizlerle yürüyüş yaptı. Grup, daha sonra dövizleri ağaçlara asarak halay çekti.

.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 15:41:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?