5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

ÇÜ'de ''Halk Kültürü Müzesi''

Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ), milli kültür ve geleneksel değerlerin korunması amacıyla ''Halk Kültürü Müzesi'' oluşturuldu.ÇÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Halk Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erman Artun, yaptığı açıklamada, üniversite yerleşkesindeki merkezi kütüphane bünyesinde açılan müzenin, halk kültürünün bundan sonraki kuşaklara aktarılmasına katkı sağlayacağını söyledi.

Son yıllarda iletişim teknolojisinin hızla geliştiğine dikkat çeken Artun, ''Bu gelişim, sözlü geleneğimizdeki anlatı türlerini unutturmaya başladı. Milli kültürün, geleneksel değerlerin yerini, tarihi köklerden yoksun bir teknoloji kültürünün alması nedeniyle böyle bir müze oluşturmaya karar verdik'' dedi.

Müzede, geleneksel giysilerden, geçmişte kullanılan çanak-çömleklere kadar çeşitli eşyanın, gelenek ve göreneklerle ilgili kitapların bulunacağını kaydeden Artun, ''Öğrencilerimiz müzenin zenginleştirilmesi için katkı sağlayacak. Her öğrenci kendi yöresine uygun halk kültürü değerlerini müzeye taşıyacak'' diye konuştu

Mehmet Büyükarı - Kenthaber / Adana
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2005 Cuma 12:26:03
Güncelleme :19 Temmuz 2005 Salı 11:24:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?