2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

ÇÜ'de mezuniyet coşkusu

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) 2007-2008 eğitim-öğretim yılı mezunu 4 bin 200 öğrenci törenle diplomalarını aldı.

ÇÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Banu İnanç, üniversite kampusundaki stadyumda düzenlenen törendeki konuşmasında; Çukurova Üniversitesi'nin Atatürk ilke ve devrimlerinden taviz vermeyen gençler yetiştirmeyi kendisine ilke edinmiş bir eğitim kurumu olduğunu söyleyerek, ''Üniversitemiz mezunlarının, Atatürk'ün çizdiği yoldan ayrılmayacağına inancımız tamdır'' dedi.

Prof. Dr. İnanç, öğrencilere, ''Dünya üniversiteleri içinde ilk 500'e giren ve bunu da yazılı olarak belgelemiş olan bir üniversiteden mezun olmanın değerini bilmelisiniz'' diye konuştu. Adana Vali Vekili Fikret Deniz ise devletin çağdaş olmasının, toplumun çağdaşlığı, toplumların çağdaş olmasının eğitimin çağdaşlığıyla yakın ilgisinin bulunduğunu ifade ederek; ''Tüm vatan sathına yayılmış üniversitelerimiz, milletimizin yüksek idealinin ve yüksek moralinin kaynağı ülkemizin birliğinin de çimentosudur'' dedi.

Öte yandan öğrencilere seslen Deniz, ''Sizlere yeni başlayacağınız hayat maratonunda hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadan inişli-çıkışlı sürüp gidecek bu yolda, başarı, mutluluk, sağlık ve esenlikler diliyorum'' dedi. Mezun olan öğrenciler kadar velilerinin de heyecanlı olduğu tören, havai fişek gösterisiyle sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 10:03:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?