4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

ÇÜ'de öğrenci kayıtları başladı

Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, bu yıl 9 bin 500 yeni öğrenci aldıklarını belirterek, "Öğrenci sayımız 40 bini buldu" dedi.

Rektör Alper Akınoğlu, üniversiteye kayıtların başlaması sebebiyle işlemlerin yapıldığı öğrenci kayıt merkezini ziyaret ederek yeni öğrencilere "Hoş geldiniz" dedi. Kayıt görevlileri, stand açan yurt temsilcileri, öğrenci velileri ve öğrencilerle görüşüp sohbet eden Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu, ÖSS'de ilk 1000 öğrenciden 53'ünün Çukurova Üniversitesi'ni tercih etmesinden duyduklarını memnuniyeti dile getirdi.

Kayıtların sağlıklı bir şekilde düzen içinde yürütülebilmesi için bekleme çadırları açtıklarını, sırayla her gün bir fakültenin kaydını aldıklarını ifaden eden Akınoğlu, "Bu yıl toplam 9 bin 500 öğrenci aldık. Taban puanımız arttı. Yeni açılan Hukuk Fakültemizin taban puanı bile 330 oldu. ÖSS'de ilk bine giren öğrencilerimizden 53'ü üniversitemizin Tıp ve Eğitim Fakültesi'ni tercih etti" dedi.

Hukuk Fakültesi'nin bu yıl 80 öğrenci ile kendi okulunda eğitimine başlayacağını kaydeden Akınoğlu, geçen yıl Selçuk Üniversitesi'nde öğrenim gören bu fakültenin öğrencilerinin de okullarına kavuştuğunu söyledi.

Akınoğlu, öğrenci kayıtlarının süresi içinde sorunsuz tamamlanması, velileri ve öğrencilerin rahat etmesi için tedbir aldıklarını, bu kapsamda iftardan sonra saat 21.00'e kadar nöbetçi kayıt memuru bulunduracaklarını kaydetti.

Üniversitelerde başörtülü olarak sınıflara girme yasağı bulunduğunu hatırlatan Rektör Akınoğlu, kayıtlar sırasında başörtülü öğrenci ve velilere herhangi bir zorluk çıkarılmasının söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2009 Pazartesi 14:17:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?