4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

ÇÜ'de promosyon eylemi

Adana'da, Eğitim-Sen, Dev Sağlık-İş ve Ses şubeleri, Çukurova Üniversitesi'nin ihaleye çıkarılmadan ve çalışanlara danışılmadan bir bankayla "promosyon" anlaşması yapılmasını protesto etti.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Yerleşkesi'nde toplanan Eğitim-Sen, Dev Sağlık-İş ve Ses Adana Şubesi üyeleri, slogan atarak rektörlük binası önüne kadar yürüdü.

Burada basın açıklaması yapan Ses Adana Şube Başkanı Mehmet Antmen, Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü'nün çalışanlara sormadan ve ihaleye çıkarılmadan bir banka ile promosyon anlaşması yaptığını ileri sürerek, "Üniversitenin 2008 yılı bütçesi 100 milyon TL, 2009'da 120 milyon TL'dir. Ancak yapılan sözleşme gereği alınacak promosyon parasının bedeli sadece 2 milyon 800 bin TL'dir. Bunun sonucunda çalışanlara 3 yıllık promosyon bedeli olarak 460 TL verilmesi kararlaştırılmıştır. Bu bedelde 3 yıl içerisinde 6 parça şeklinde verilmesine karar verildi. 3 yılda 6 parçaya bölünerek verilecek olan paranın çalışanlara bir hayrı yoktur" dedi.

Antmen, promosyonların parça parça olarak değil de bir bütün olarak ödenmesini istediklerini kaydetti. Aynı saatte üniversite yerleşkesi içerisinde yemekhane önünde de Türk Eğitim-Sen ve Tez Koop-İş Adana Şubesi'de promosyon eylemi yaptı.
Bu arada, Türk Eğitim-Sen 3 No'lu Şube Başkanı Rıfat Çelik, yaptığı açıklamada, üyelerinin aleyhine olacak hiçbir promosyon için imza atmayacaklarını, hatta mahkemeye gideceklerini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 16:51:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?