3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

ÇÜ'de rektörlük yarışı başladı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) öğretim üyeleri, yeni rektörü seçmek için bugün sandık başına gitti.

ÇÜ Yerleşkesi'ndeki Mithat Özsan Amfisi'nde yapılan seçimde 7 aday yarışırken, toplam 839 öğretim üyesi, 2008-2012 yılları arasında görev yapacak rektörü seçmek için sandık başına gitti.

ÇÜ Rektörü Alper Akınoğlu, oy kullanma işlemine geçilmeden önce yaptığı konuşmada, seçimin sağlıklı ve hızlı bir şekilde yapılabilmesi için çok önceden güzel ve çağdaş bir düzen kurulduğunu belirtti. Akınoğlu'nun konuşmasının ardından, kurayla sandık kurulu üyeleri belirlendi. Daha sonra oy kullanma işlemine geçildi.

Sandık kurulu başkanlığını Prof. Dr. Varol Aksungur'un yaptığı seçimde; Prof. Dr. Alper Akınoğlu (Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Bölümü), Prof. Dr. Yalçın Kekeç (Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Bölümü), Prof. Dr. Mustafa Kibar (Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı), Prof. Dr. Tuncay Özgünen (Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı), Prof. Dr. Ünal Zorludemir (Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı), Prof. Dr. Osman Serindağ (Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü) ve Prof. Dr. İbrahim Ortaş (Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü) rektörlük için yarışırken, oy kullanma işlemi öğleden sonra sona erecek.

Seçim sonunda en yüksek oyu alan ilk 6 isim Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) gönderilecek. YÖK de bu isimler arasından 3'ünü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunacak. Gül, bu 3 aday arasından birini ÇÜ Rektörlüğü'ne atayacak.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 13:14:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?