29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

ÇUKOBİRLİK avans fiyatını arttırdı

Çukurova Pamuk,Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ÇUKOBİRLİK), peşin alım yaptığı kütlü pamuğun avans fiyatını, tiplere göre kilo başına 40 bin lira arttırdı.

Çukobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Öztürk yaptığı açıklamada, 2007-2008 kampanya dönemi başında 880 bin lira olarak açıklanan Diyarbakır, Kızıltepe ve Batman yöresi 44 randıman Standart 1 beyaz kütlü pamuğun avans fiyatının 930 bin liraya, 870 bin lira olarak açıklanan 44 randıman Çukurova Standart 1 beyaz kütlü pamuğun avans fiyatının ise 910 bin liraya yükseltildiğini belirtti.

Piyasaları yakından takip ederek çiftçinin alın terini korumaya çalıştıklarını kaydeden Öztürk, "Bugünden itibaren kuruma kütlü pamuk teslim edecek ortaklara, yükseltilen avans fiyat üzerinden peşin ödeme yapılmaya devam edilecek. Daha önce ÇUKOBİRLİK'e pamuk teslim eden ortaklarımıza da aradaki fark ödenecektir. Yönetim kurulumuz, iç ve dış piyasalardaki gelişmelere göre gerektiğinde avans fiyatları yeniden yükseltecektir. Her adımımızı ortaklarımızı düşünerek attığımızı ve onların menfaatlerini gözetip koruyacağımızı bir defa daha belirtmek isterim. Ortaklarımız bu konuda gönül rahatlığı içerisinde olsunlar" dedi.

Başkan Öztürk bu arada, kuruma geçmiş dönem borcu olan ortaklara, 30 Kasım 2007 tarihine kadar ödeme yapmaları halinde, önemli oranda faiz indiriminde bulunulacağını kaydetti. Öztürk, bu konuda şunları söyledi:
"ÇUKOBİRLİK'e 2000 yılı öncesinden bu yana borcu bulunan ortaklara, yasal çerçevede yüzde 72 oranında faiz uygulanıyordu. Ancak ortaklarımızın 30 Kasım tarihine kadar borçlarını ürün olarak ödemeleri durumunda indirime gidilerek faiz oranı yüzde 24, nakit olarak ödemeleri halinde ise yüzde 30 olarak uygulanacaktır. Belirtilen tarihe kadar borçlarını ödemeyen ortaklarımıza, yine eski faiz oranları uygulanacak ve haklarında kanuni takibat yapılacaktır. Artık hiçbir kurum ve kuruluştan destek almadan, tamamen kendi imkanlarıyla kooperatifçilik hizmeti sunan ÇUKOBİRLİK'e, ortaklarımızın borçlarını ödeyerek ve ürün teslim ederek sahip çıkmalarını diliyoruz."

 

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2007 Perşembe 14:18:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?