4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Çukobirlik ayçiçeği alımına başladı

Çukurova Pamuk, Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Çukobirlik), 2009-2010 kampanya dönemi ayçiçeği alımlarına başladı.

Çukobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Öztürk, yaptığı açıklamada, bu sezon hedeflerinin 30 bin ton ayçiçeği almak olduğunu belirterek, bölgede özellikle son yıllarda bu ürünün ekim sahalarında büyük artışlar gözlendiğini söyledi.

Üreticilerden gelen talep doğrultusunda pamuk ve soyanın yanı sıra 2004-2005 kampanyasından itibaren ayçiçeğini, 2006-2007 kampanyasından itibaren de kanolayı ürün yelpazesine dahil ettiklerini hatırlatan Öztürk, "Çukobirlik olarak üreticilerimizin kuruma getirecekleri ayçiçeğini piyasa şartlarında en iyi şekilde değerlendirme amacındayız. Ortaklarımız, ürünlerini gönül rahatlığı ile kooperatiflerimize getirip teslim edebilirler" dedi.

Piyasaları yakından izlediklerini ve önümüzdeki günlerde belirleyecekleri rakam çerçevesinde "Avans ödeme" sistemi uygulayacaklarını ifade eden Öztürk, "Çukobirlik olarak alacağımız ayçiçeğini kurumun iki yağ fabrikasında işleyip piyasaya sunduktan sonra yeniden fiyat hesaplaması yapacak ve arada fark oluşması durumunda bunu ortağımıza mutlaka yansıtacağız. Çukobirlik'in aldığı tüm ürünlerde olduğu gibi ayçiçeğinde de bugüne kadar verdiği nihai fiyata bakılırsa, serbest piyasanın üzerinde olduğu net bir şekilde görülür. Bu sebeple kuruma ürün teslim eden ortaklarımız, emeklerinin en iyi şekilde değerlendirileceğinden kuşku duymasınlar" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2009 Salı 16:11:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?