2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Çukobirlik işçilerinden siyah çelenkli protesto

Adana’da kapatılan Çukobirlik Entegre Tesisleri’nin işçileri, iplik dokuma fabrikasının satışını Çukobirlik Genel Müdürlük binası önüne siyah çelenk bırakıp, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a şiir okuyarak protesto ettiler.

DİSK Çukurova Bölge Temsilciliği ve Çukobirlik ortakları adına yapılan eyleme destek için bugün sabah İsmet İnönü Caddesi üzerindeki Çukobirlik Genel Müdürlük binası önünde ellerinde pankartlarla biraraya gelen işçiler, yönetim aleyhine slogan atarak fabrikaların satışına tepki gösterdiler.

Çukobirlik ortakları adına bir konuşma yapan Mihmandar Kooperatifi 974 nolu ortağı Cafer Koca, birliği iyi yönetemeyen yöneticileri, vicdanlarının sesini dinleyerek, üstesinden gelemedikleri görevlerinden istifaya çağırdı.

DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi Kemal Arslan da, 6 ay gibi sürede yüzde 100 kapasite ile çalışmaya hazır 5 bin kişiye istihdam alanı oluşturacak bir dev tesisi, beceriksizlik nedeniyle çalıştıramayanların en kolay yol olan kapatmayı ve kökten satarak yok etmeyi hizmet sandıklarını savundu. Arslan, görevlerini yapamayanların en iyi hizmeti istifa ederek yapacaklarını söyledi.

Kemal Asrlan ve Cafer Koca, Çukobirlik Genel Müdürlük girişine siyah bir çelenk bırakarak fabrikaların satışını protesto ederken, öfkesini yenemeyen işçiler de, "Sizin milliyetçiliğiniz fabrikaları satmaksa, içine tüküreyim böyle miliyetçiliğinizin" diyerek tepki gösterdiler. Garip Tekin isimli bir işçi de Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben yazdığı bir şiiri okuyarak alkış topladı. Öfkeli işçiler, Çukobirlik Genel Müdürlüğü binası önünden İsmet İnönü Parkı’na kadar yönetim aleyhine sloganlar atarak yürüdü.
Parkta toplanan işçiler, kısa bir açıklama sonrası sessizce dağıldı.

ADANA (İHA) -
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2004 Pazar 14:14:54
Güncelleme :19 Aralık 2004 Pazar 17:54:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?