5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Çukobirlik taşınmazlarına 7 teklif

Aralarında, Mersin yolu üzerindeki 17 katlı eski genel müdürlük binasının da bulunduğu toplam 92 parça gayrimenkul, dün (13 Temmuz) saat 19.00'da Mavi Sürmeli Hotel'de müzayede yoluyla yeniden satışa sunuldu.Satışa sunulan gayrimenkullar için açık artırma yoluyla halktan teklif alındı.
Müzayedede İnönü Caddesi'ndeki genel müdürlük binası için 1 milyon 625 bin YTL, İskenderun'daki arsa ve depolar için 543 bin YTL, Hatay/Dörtyol'daki arsa için 78 milyar YTL, Halay/Erzin'deki arsa ve depolar için 80 bin YTL, Kahramanmaraş merkezde yer alan arsa, kooperatif müştemilatı ve depolar için 1 milyon 15 YTL, merkez Gökçeler köyündeki tarla için 471 bin YTL ve Hatay merkezdeki bir dükkan için 40 bin YTL teklif verildi, Müzayedede alınan teklifler Çukobirlik Yönetim Kurulu tarafından değerlendirmeye alınacak ve değerini bulan taşınmazların satışına karar verilirken, düşük fiyat verilen yerlerin satışı yapılmayacak. Yönetim kurulu kararı, 10 gün içerisinde açıklanacak.
Çukobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Öztürk, müzayede sonunda yaptığı açıklamada, satışa çıkardıkları gayrimenkullerin çoğunun, kurumun Devletten karşılıksız kredilerle beslendiği yıllarda verimlilik hesabı yapılmadan, bir bölümünün de borç karşılığı alındığını belirterek,"Şimdi geldiğimiz noktada bunların Çukobirlik'e hiçbir getirişi olmadığı gibi külfet oluşturmaktadır. Bunların satışından elde edilecek gelir kuramda özsermaye oluşturulması için ayrılacak ve ortak üreticilere hizmet verilmesinde kullanılacak" dedi.
.
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2005 Perşembe 20:18:46
Güncelleme :25 Nisan 2006 Salı 12:30:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?