4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Çukobirlik'ten uyarı

Çukurova Pamuk, Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Çukobirlik) Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Öztürk, bu sezon “soya tohumu konusunda sıkıntı yaşanacağı” şeklindeki spekülatif haberlere ortak üreticilerin itibar etmemelerini istedi.

Öztürk, yaptığı açıklamada, 13 Şubat’ta Çukobirlik’te yapılan soya tohumluğu ihalesine, davet ettikleri üretici firmaların “Yeterli stoklarının bulunmadığı” gerekçesiyle katılmadıklarını belirterek, “Akabinde tarım kesiminde sanki soya tohumluğu konusunda sıkıntı yaşanacağı şeklinde söylentiler yayıldı ve bunlar kulağımıza kadar geldi. Bu tür asılsız haberler, tohumluk fiyatlarını reel değerlerinin üzerine çıkarır ve sonuçta çiftçinin cebinden daha fazla para harcanmasına neden olur. Hiçbir çiftçimiz bu haberlere kanmasın" dedi.

Çukobirlik olarak hem iç piyasada, hem de yurt dışında girişimlerde bulunduklarını vurgulayan Öztürk, "Ekim başlamadan önce ortaklarımızın ihtiyacı olan soya tohumluğunu mutlaka kaliteli şekilde temin edecek ve uygun şartlarda kendilerine ulaştıracağız. Şu artık iyi bilinmeli ki, kooperatifçilik konusunda hayli yol alan Çukobirlik, şartlar ne olursa olsun ortağının menfaatlerini en iyi şekilde gözetir ve ihtiyaçlarını kaliteli şekilde temin ederek dağıtır. Çok şükür Çukobirlik artık bu birikim, altyapı ve güce ulaşmıştır. Dolayısıyla ortaklarımız sahipsiz değildir” diye konuştu.

Yeni sezonda ortakların ihtiyacı olan ekim öncesi ve sonrası zirai ilaç, gübre, tohumluk gibi emtiaların bir bölümünün temin edilerek kooperatiflerde dağıtımının gerçekleştirildiğini, bir bölümü için de araştırmaların devam ettiğini kaydeden Öztürk, “Kooperatifçilik hizmetlerini ortaklarımıza 2009/2010 kampanya döneminde de en iyi şekilde sunacağız. Emtia ihtiyacı için ortak üreticilerimiz Çukobirlik’e güvensin. Bize güvenen ve inanan ortaklarımızı inşallah mahçup etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
 



 

iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 13:38:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?