4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Çukurova Belediyesi logosunu belirledi

29 Mart seçimleriyle oluşan Çukurova Belediyesinin logosu belli oldu. Meclis üyelerine tanıtılan ve oylamaya sunulan logo oybirliği ile kabul edildi.

Çukurova Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, meclis toplantısında oybirliği ile kabul edilen logo, mavi, yeşil ve turuncu renklerden oluşuyor.

Mavi renk Seyhan Baraj Gölünü, yeşil renk doğayı ve yeşilin önemini, turuncu ise, narenciyeyi anlatıyor. Bazı meclis üyeleri de turuncunun Adanaspor'u, Mavinin de Adana Demirspor’u temsil ettiği yolunda yorumlar yapıyor.

Logonun kabulünden sonra meclis üyelerine teşekkür eden Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, yüzlerce eskiz çalışması içerisinde ve titizlikle yaptıkları değerlendirme sonunda İstanbul kaynaklı ürünü çok beğendiklerini belirterek, “Çukurovalının da bu logoyu çok beğeneceğini ümit ediyorum” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 12:05:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
M.Kemal ÇELİĞ IP: 85.105.90.xxx Tarih : 7.07.2009 15:45:19

Sayın Yıldıray Başkan, logo da gördüğüm kadarıyla Adananın dahası Çukurovanın sembolik hiç bir şeyini göremedim.Oysa belediye kanalıyla o yöreyi tanıtımdır amblem veya logo.Dikkat edilirse sanki ortaklar şirketinin veya boya fabrikasının amblemi gibi olmuş.Hani, beyaz kağıtta ne görüyorsun diye sormuşlar adama hımm, karda yoğurt yiyen beyaz ayı var  bu resimde demiş.Adamaın yorumu oymuş oysa hiç bişey yokmuş ortada.Bu amblemde ona benzemiş.Renkler zaten heryerde var, ama yorum ve yaklaşım farklı işte..Nerde pamuk, portakal, palmiye, göl sembolü..Nerde Çukurovanın simgesi.Bu logodaki 3 hilale benzeyen sembolmü logonuz..