29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Çukurova Çoksesli Müzik Festivali

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Çukurova Çoksesli Müzik Festivali kapsamında, bu hafta, ABD'de yaşayan Rus asıllı piyanist Martin Berkofsky, 18 Martta ADT Salonu'nda, 20, 21 ve 22 Martta da ÇÜ Devlet Konservatuvarı'nda konser verilecek.

Ayrıca, 19 Mart Pazartesi günü ADT Salonu'nda, Hasan Gökçe Yorgun ile Gürcistan asıllı Veriko Tchumburidze'nin kemanları, Gürcü Marina Cincaradze'nin da piyanosuyla katılacağı resital gerçekleştirilecek.

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ise Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda, 16-17 Mart tarihlerinde, şef Nezih Seçkin yönetiminde ve solist Jung-Yoon Yang'ın kemanı eşliğinde, Tchaikovsky'nin ''Keman Konçertosu'' ve ''Senfoni No 6'' adlı eserlerini seslendirecek.

Festival kapsamında piyanist Martin Berkofsky, 19 Martta Mersin Kültür Merkezi'nde bir resital verecek. Sadri Alışık Tiyatrosu ise ''Güllü'' adlı oyunu Hatay'da sahnelenecek.

Atıf Yılmaz'ın 1971 yılında çektiği ''Güllü'' adlı filmin senaryosundan uyarlanan ve anısına tekrar sahnelenen müzikli duygusal komedi, 17 Mart Cumartesi günü Antakya Kültür Merkezi'nde tiyatro sevenlerle buluşacak.

Yönetmenliğini Aliye Uzunatağan yaptığı oyunda başlıca rolleri Kerem Alışık, Burcu Kara, Bilge Zobu, Atacan Arseven, Tanju Tuncel, Parkan Özturan, Ömer Duran, Şeniz Kurultay paylaşıyor.

a.a
Yayın Tarihi : 15 Mart 2007 Perşembe 12:22:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?