4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Çukurova Gıda, Gıda-Tek Fuarı açılıyor

Adana 3. Gıda, İçecek Ürünleri, Gıda İşleme, İçecek Teknolojisi ve Unlu Mamuller Teknolojileri Fuarı, 25 Mart'ta TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılıyor.

TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş tarafından Çukurova Fuarcılık A.Ş. ve Adana Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen Çukurova Gıda, Gıda-Tek 2009 Fuarı, Ambalaj 2009 ve Plastik Kauçuk 2009 fuarları ile eş zamanlı olarak 25-28 Mart 2009 tarihleri arasında TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek.

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş, yerli ve yabancı çok sayıda katılımcı ve ziyaretçinin beklendiği gıda fuarının Adana ekonomisine önemli bir hareketlilik kazandıracağına inandığını belirterek, Adana'nın Ortadoğu'nun fuar ve kongre merkezi olabilmesine yönelik hedeflerine her geçen gün daha da yaklaşıldığını söyledi. Fuarların Adana ekonomisinde yarattığı katma değerin de sürekli artış gösterdiğini kaydeden Baş, özellikle küresel krizin ağır bunalımının yaşandığı bir ortamda bu durumun daha da önem kazandığını ifade etti.

Önümüzdeki süreçte küresel rekabette tarıma dayalı sanayinin ön plana çıktığını, Adana ve Çukurova topraklarının da bu yönde önemli avantaja sahip olduğunu vurgulayan Baş, gıda sektörünün stratejik öneme sahip olmasının yanında istihdama da büyük katkılarda bulunan kapsamlı ve büyük bir sektör olduğunu söyledi.

Çukurova'nın son yıllarda Adana Ticaret Odası öncülüğünde başlatılan Çukurova Sanayi ve Ticaret Fuarları'nın ardından her ay birden fazla ihtisas fuarına ev sahipliği yaptığını hatırlatan Baş, Uluslararası Ekonomik İşbirliği Forumu gibi etkinliklerle bölge ekonomisinde önemli bir hareketlilik yakalandığını, bölgenin önümüzdeki yıllarda ekonomik potansiyel bakımından ülkemizin önde gelen bölgelerinden birisi olacağına inandığını kaydetti.

Fuara stantla veya ziyaretçi olarak katılımların kentin fuara sahip çıktığının önemli bir göstergesi olduğunu belirten ATO Başkanı Şaban Baş, Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde yarın saat 12.00'de açılacak olan Çukurova Gıda, Gıda-Tek 2009 Fuarı'na sektörde faaliyet gösteren firmaların yanı sıra tüm vatandaşları davet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 12:23:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?