4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Çukurova II. Kitap Fuarı

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş, Kitap Fuarı’nın, Türk ve dünya kültürüne sayısız sanatçı ve eser kazandıran Çukurova’nın, bu alandaki potansiyelinin en etkin şekilde gözler önüne serilmesi yolunda önemli bir platform oluşturduğunu söyledi.

TÜYAP, Türkiye Yayıncılar Birliği ve Çukurova Fuarcılık A.Ş. işbirliğiyle, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Altın Koza’nın katkılarıyla düzenlenecek olan Çukurova 2. Kitap Fuarı yarın TÜYAP Adana Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılıyor.
Çukurova 2. Kitap Fuarı’nın, Adana ve Çukurova’nın uzun yıllardır ihmal edilen kültürel yaşamına önemli katkılar sağlayacağını belirten ATO Başkanı Şaban Baş, “Bundan 6 yıl önce Adana’ya profesyonel anlamda fuar alanı kazandırılması gerektiği görüşünde birleşen Odamız, bugün ekonomik hedeflerin aşılarak, Adana’nın kültür sanatta da gündeme gelmesinin gururunu yaşamaktadır. Tarih, kültür ve sanattan yoksun bir kalkınmanın er ya da geç yok olmaya mahkum olacağına ilişkin örneklerle doludur” dedi.

Yaşar Kemal, Orhan Kemal, Muzaffer İzgü, Demirtaş Ceyhun gibi Türk edebiyatının birçok ünlü ismini yetiştiren Çukurova topraklarının, gerek kapsamı, gerekse de katılımcı sayısı bakımından ikinci kez böylesine büyük bir etkinliğe ev sahipliği yapacağını, fuar süresince Türk edebiyat ve kültür hayatının önemli isimlerinin Adana’ya geleceğini belirten Baş, 100’ün üzerinde yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla 18 Ocak 2008 tarihine kadar sürecek olan Çukurova Kitap ve Eğitim Fuarı kapsamında birçok etkinlik de gerçekleştirileceğini söyledi.
Şaban Baş, açıklamasında daha sonra şu görüşlere yer verdi:
“Adana, yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen son yıllarda ekonomide yaşadığı büyüme ve hareketliliği farklı alanlara da yansıtarak gelişmesini sürdürmektedir. Özlemini çektiğimiz, gelecekte her bakımdan metropol bir kentin tüm özelliklerini bünyesinde taşıyacak olan Adana’yı, bu işi kendisine misyon olarak kabul eden iyi eğitim görmüş, vizyonu olan yeni nesil gençlerimiz kuracaklardır. Günümüzde, eğitim ve kültürsüz bir kalkınmanın adından bile söz edilemeyeceği açıktır. Bir ülkenin veya bir kentin ilerleyebilmesi için, ekonomik gelişimini eğitim ve kültürel bakımdan da desteklemesi gerektiği tartışılmaz bir gerçektir. 2. Çukurova Kitap Fuarı da bu düşünceler doğrultusunda hayata geçirilmiştir. Vatandaşlarımızı yılda bir kez düzenlenen etkinliği günü gününe izleyerek, Adana’nın eğitime, kültüre ve sanata verdiği önemi tüm Türkiye’ye göstermelerini bekliyoruz. Fuarımızın yarın saat 12.00’de gerçekleştirilecek ve girişler için herhangi bir ücret alınmayacak olan açılışında da tüm vatandaşlarımızı aramızda görmek istiyoruz.”

iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 10:31:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?