2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Çukurova Sanat Günleri başladı

Adana'da, "2. Uluslararası Çukurova Sanat Günleri" gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.


Atlas Okyanusu'ndan Orta Asya'ya 12 ülkeden 36'sı yabancı 132 sanatçının konuk olacağı "2. Uluslararası Çukurova Sanat Günleri"nin açılışı, Adana Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlen törenle gerçekleştirildi.

Törende Suriye Yazarlar Birliği adına konuşan Malik Sakkaur, Arap yazarların etkinliğe davet edilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye'de ve Arap ülkelerinde yazarların büyük sorunlarla karşı karşıya olduğunu ifade etti.
Adana Valisi İlhan Atış ise, yazar Malik Sakkaur'un konuşmasına itiraz ederek, "Komşu Arap ülkelerini bilemem ama bizim ülkemizde yazarların acı çekme devirleri geride kaldı. Artık yazarlarımız acı falan çekmiyor. Darısı komşu, dost ülkelerin başına" diye konuştu.


Atış, sanatın insanları insan yapan öğelerden birisi olduğunu belirterek, "Biz Adanalılar sanatçılarımızla övünüyoruz. Biz Adanalılar sanata yakın olduğumuz için övünüyoruz. Aslına bakarsanız, Adana'da ayakkabınızı boyatacağınız boyacı ile bile görüşürseniz sanatçı ruhu taşıdığını görürsünüz. Çünkü bizim hamurumuzda var" dedi.


Konuşmaların ardından etkinliğe katkıda bulunanlara ödülleri verildi. Daha sonra sanatçı Münif Akalın ve Manana Kvanadze davetlilere müzik dinletisi sundu.
Törene Vali İlhan Atış, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aytaç Durak, Türkiye Yazarlar Sendikası Başkanı Enver Ercan, Suriye Yazarlar Birliği'ni temsilen Malik Sakkaur ve çok sayıda davetli katıldı.

İha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2008 Cuma 01:22:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?