4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Çukurova Sanat Günleri başlıyor

Uluslararası Çukurova Sanat Günleri 24-27 Nisan günleri arasında gerçekleştirilecek.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Çukurova Sanat Günleri'ndeki etkinliklerin tanıtımı için Adana Büyükşehir Belediyesi'nde basın toplantısı düzenlendi.Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Uluslararası Çukurova Sanat Günleri'nin Doğu Akdeniz Bölgesi'ndeki illeri kapsayacak şekilde yaygınlaştırılacağını söyledi.

Uluslararası Çukurova Sanat Günleri Genel Koordinatörü Çetin Yiğenoğlu ise bu yıl 3'üncüsü düzenlenen etkinliklerin her geçen yıl daha kapsamlı hale geldiğini belirtti. Yiğenoğlu, etkinliklerin Türkiye'de 10 ayrı yerde ve Suriye'nin Halep şehrinde düzenleneceğini hatırlattı. İleriki yıllarda etkinliklerin Ortadoğu ve Akdeniz ülkelerini kapsayacak şekilde devam etmesini amaçladıklarını belirten Yiğenoğlu, 9 ülkeden 115 davetlinin etkinliklere katılacağını söyledi.

Sanatseverlerin desteğine ihtiyaçları olduğunu belirten Yiğenoğlu, daha çok Mersin'in tanıtılmasına yönelik etkinliklerin bulunduğunun hatırlatılması üzerine Yiğenoğlu, "Amatör bir kadro olduğumuz için yetişemiyoruz. Gelecek yıl Adana ilçeleri de hazırlıklarını yapsınlar. İlerleyen etkinliklerimiz daha kapsamlı olacak."
Altın Koza Genel Müdürü Fevzi Acevit ise etkinliklerin Adana'nın tanıtımı için atılan bir adım olduğunu belirtti. Acevit, "Uluslararası Çukurova Sanat Günleri, kentimizin tanıtımına katkı sağlayacaktır. Adana'mıza hayırlar getirecek bir organizasyon" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 14:44:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?