1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Çukurova Sanat Günleri başlıyor

5.ULUSLARARASI ÇUKUROVA SANAT GÜNLERİ BAŞLIYOR

Uluslararası Çukurova Sanat Günleri (UÇSG) bugün Antakya'da Saklı Ev'de düzenlenecek etkinlikle başlayacak. Bu yıl 5. kez yinelenen UÇSG kapsamında düzenlenecek törende ünlü Yazar Ayla Kutlu'ya “Çukurova Ödülü 2011” plaketi verilecek.

Bu yılki etkinliklerde farklı bir yöntem izlenen UÇSG'de Ayla Kutlu, ödül töreninin ardından yarın Adana'da, 6 Mayıs Cuma günü de Mersin'de okurlarla buluşup söyleşecek.

Çukurova Sanat Girişimi'nden yapılan açıklamaya göre bu yıl farklı bir yöntem izlendi. İki sütun üzerinde yapılandırılan UÇSG'nin birinci sütununu oluşturan Çukurova Ödülü'nde herhangi bir değişiklik yapılmadı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da ödül sahibi (Ayla Kutlu) adına bir kitap yayınlandı.

UÇSG'nin ikinci sütununu oluşturan yapılanmada köklü bir değişikliğe gidildi. Bu yıl için çok sayıda söyleşi, panel, sergi, konser gibi etkinlikler yerine bu tür etkinliklere katılımın gitgide azalması üzerine yapılan anket sonuçları sanatseverlere ulaştırılarak bu konuda bir tartışma platformu oluşturulmaya çalışılacağı bildirildi.

Söz konusu anketin sonuçları bütün boyutlarıyla etkinliğin ikinci yayını, geleneksel etkinlik gazetesinde yayınlandı. Ayrıca etkinlik gazetesinde yayımlanan çok sayıda yazarın makalesiyle de söz konusu sorunsal birçok boyutuyla irdelendi

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2011 Salı 13:31:02
Güncelleme :3 Mayıs 2011 Salı 17:57:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?