3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Çukurova Tıp Fuarı 9 Ekim'de

Çukurova Tıp Fuarı, 9-12 Ekim 2008 tarihleri arasında TÜYAP Adana Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Sağlık Turizmini Geliştirme Derneği (STGD) ve TÜYAP işbirliği ile düzenlenen “Çukurova Tıp Fuarı” ile ilgili hazırlıklar son aşamaya gelirken, İl Sağlık Müdürü Dr. Çağlar Çatak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Arık ve TÜYAP Çukurova Fuarcılık A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Bülent Yamaç, Vali İlhan Atış'ı ziyaret ederek, çalışmalar ve fuar programıyla ilgili bilgi verdiler.

Vali Atış, fuarın Adana’nın tanıtımına ve sağlık turizmine önemli katkılar sağlayacağını belirterek, "Bu tür çalışmaların sağlık sektörüne ürün ve hizmet üreten birçok kuruluşa da ekonomik anlamda faydalı olacağına inanıyorum” dedi.

Adana’nın son yıllarda özellikle sağlık sektöründe somut adımlar attığını ve önemli çalışmaların gerçekleşmekte olduğunu ifade eden Atış, "İlimizde fuarcılık alanında yapılan etkinlikler ticaret, sanayi, kültür ve turizm alanlarında önemli katkılar sağlamaktadır. Bu ve benzeri organizasyonların sürekli hale gelmesi Adana’nın tanıtımı açısından da son derece önemlidir. Valilik olarak bu ve benzeri çalışmaları sonuna kadar desteklemekteyiz. Bu fuarı heyecanla bekliyorum” diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Çağlar Çatak ise, bu yıl ülkemizde ilk kez Antalya’da düzenlenen 1. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongre ve Fuarı'na katıldıktan sonra Adana’da da Valiliğin desteği ile böyle bir etkinliği düzenlenmeyi kararlaştırdıklarını söyledi. Çatak, "İlimizde de ülkemizin sağlık alanında potansiyelini sunma, tanıtma çalışmalarına artan ilgiyi değerlendirdik. Adana’da TÜYAP Çukurova Fuarcılık tarafından düzenlenecek Çukurova Tıp Fuarıetkinlikleri içerisinde 'Sağlık Turizminde Komşu Ülkelerin ve Ortadoğu’nun Yeri ve Önemi' konulu uluslararası katılımlı sempozyuma ev sahipliği yaparak Adana sağlık sektörünü konuklara ve katılımcılara tanıtmak istiyoruz" dedi.

TÜYAP Çukurova Fuarcılık A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Bülent Yamaç da, fuara yurt içi ve yurt dışından 270 firma ve firma temsilcisinin katılacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 20:52:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?