3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Çukurova Tıp Fuarı açıldı

TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde yurtiçi ve yurtdışından 335 firma ve firma temsilcisinin yanı sıra, medikal sektöründe yer alan firmalarının da katıldığı Çukurova Tıp Fuarı açıldı.

Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapılan açılış töreninde Adana Valisi İlhan Atış yaptığı konuşmada, yaklaşık bir haftada 20'nin üzerinde polis ve askerin şehit olduğunu söyledi.

Atış, şehitlerin olmasından dolayı çok büyük bir üzüntü duyduğunu ancak Türkiye'nin tarihine baktığında 1699 yılından bu yana bu tür hain saldırılara maruz kaldığını hatırlatarak, "Türkiye Cumhuriyet'i tarihinde de bu tür saldırılar her dakika olmuştur. Ancak Türkiye olarak biz bunların hiçbirine aldırmadan hızla güçlenmeye devam ettik. El ele verip sanayicisiyle, tıpçısıyla, işadamıyla Türkiye'yi daha güçlü bir ülke haline getireceğiz. Terör belasının üstesinden gelmek için istihdam kapılarının da açılmasında fayda var. Bunun için bu tür fuarlar çok önemli" dedi.

Atış, Adana'nın bir sağlık üssü ve merkezi olabilmesi konusunda adımlar atıldığını ve Adana'nın bu konuda yeterli potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Adana İl Sağlık Müdürü Çağlar Çatak ise Adana'nın potansiyeliyle birlikte hem sağlık üssü olacağını, hem de sağlık turizmi üssü olacağını belirterek, "Fuarlar tıp alanındaki etkinlikleri dünyaya tanıtmak açısından çok önemli. Bu kapsamda biz 11 Ekim'de Uluslararası Sağlık Turizmi Sempozyumunu Adana'da yapacağız. Bu bölgenin sağlık turizminde bir adım atması için çok önemli. Adana konum ve coğrafik yapı itibarıyla sağlık turizmine çok elverişli" diye konuştu.

TÜYAP Adana Fuarcılık Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise yaptığı konuşmada Adana'da yeni açılan özel sağlık kuruluşlarının yanı sıra sağlık alanında yapımı hızla süren yeni projeler de olduğunu belirterek, "Adana son birkaç senede sağlık sektöründe önemli gelişmelere sahne oldu. Özel yatırımların yanı sıra kamuya ait mevcut sağlık kurumlarında da iyileşmeler sağlandı. Bu alanda yaşanan gelişmeler Adana'yı Ortadoğu ve AB ülkelerinin çözüm noktası haline getirdi. Bu nedenle Çukurova Tıp Fuarı'nı çok önemsiyoruz" dedi.

Ersözlü, fuar süresince, Suriye, Irak, Bosna -Hersek, Özbekistan, Tacikistan, Moldova, Senegal, Makedonya, Karadağ, Moğolistan, Azerbaycan, Filistin ve Sudan'dan çok sayıda ziyaretçinin Adana'ya geleceğini, fuar boyunca 335 firma ve firma temsilcisinin katılacağını kaydetti.

Ersözlü yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda sağlık kuruluşunun katılacağı Çukurova Tıp Fuarı'nda vatandaşların her türlü tıp cihazlarının görmesinin mümkün olduğunun altını çizerek şöyle devam etti:

"Tıbbi cihazlar, hastane donanımları, laboratuar teknolojisi ve ekipmanları sergilenecek. Ameliyat cihaz aletleri ve ameliyathane donanımları, acil bakım ve yoğun bakım ekipmanları, ortopedik cihaz ve protezler, diyaliz makineleri, fizik tedavi rehabilitasyon alet, gereç ve sistemleri, monitör sistemleri, hastane ısıtma, soğutma aydınlatma, çevre koruma, temizlik güvenlik, çöp sistemleri gibi sağlık sektörünü ilgilendiren çok sayıda ürün ve hizmetin sergileneceği fuar, bölgede düzenlenecek en kapsamlı tıp fuarı olma özelliği taşıyor."

Ersözlü Adana'nın 2008 yılında Çukurova Tıp Fuarıyla birlikte 11. fuarına ulaştığını belirtti. Konuşmaların ardından Adana Valisi İlhan Atış, Adana Sanayi Odası Başkanı Ümit Özgümüş, Adana Ticaret Odası Başkanı Şaban Baş ve çok sayıda davetlinin katılımıyla fuarın açılışı gerçekleştirildi. Daha sonra ziyaretçiler fuar alanındaki tıbbi malzemeleri gezdi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 17:00:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?