4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Çukurova TV yeniden yayında

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından farklı frekanstan yayın yaptığı gerekçesiyle kapatılan Çukurova Televizyonu, mahkeme kararıyla yeniden yayına başladı.

Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, oğluna ait televizyonun kapatılması uygulamasına Ankara 1 No'lu İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini söyledi.

Hukukun üstünlüğünün bir kez daha görüldüğünü, demokrasiye gölge düşürmek isteyenlerin bertaraf edildiğini söyleyen Durak, "Bir süre önce 'Adana'da Aytaç Durak'ız seçimi kazanırız' diye Sayın Başbakan'a yanlış bilgi verenler; seçimi kaybedeceklerini, Başbakan'a karşı mahcup olacaklarını anlayınca telaşa kapıldılar. Bunun üzerine hizmetlerimize yönelik baskılar uygulamaya başladılar" dedi.

İktidarın gücü ile baskıların dozunu arttıranların akıl almaz yöntemlere başvurduklarını belirten Durak, "Kendi adaylarının tutmayacağını anlayan bu kişiler, 100 yılın projesi olan Çatalan içme suyumuzun ihracını engellediler. Ruhsat vermek üzere tesislere memur gönderen Sağlık İl Müdürü'nü görevden aldılar. Metronun çalışmasını engellemek için TEDAŞ'a baskı yaparak elektriğini kestiler. Ama Adana halkı ve basının gücü karşısında direnemeyip metroya elektriği bağlamak zorunda kaldılar. Milliyetçi Hareket Partisi'nin önünü kesebilmek için bu kez afişlerimizi, pankartlarımızı kolluk kuvvetleriyle indirdiler. Bu doğrultuda Sayın Genel Başkanımızın Adana'ya gelişi ile ilgili her lidere yapılan bir uygulamada istisnai bir uygulama yaptırarak, emniyet güçlerini yönlendirip afişleri, pankartları tekrar kestirdiler. Hatta seçim bürolarımızdaki, apartmanlardaki evlere girerek bayraklarımızı dahi indirdiler. Bunlar yetmiyormuş gibi belediyemizin yayın organı olan gazetemizi kapattılar. Ve ardından da büyük hissesi oğluma ait olan sesimizi duyurduğumuz Çukurova Televizyonu'nu, RTÜK Başkanı Zahit Akman imzalı bir yazıyla kapattılar. Ancak Türkiye'de hukukun üstünlüğü var. Çukurova Televizyonu, mahkeme kararıyla bugün yeniden açılıyor. İnşallah bu tip baskılar seçimden sonra yaşanmayacaktır. Halkın gücü karşısında direnemeyenlere bugün de yargı gerekli cevabı vermiştir. İnşallah 29 Mart'ta da gerekli yanıtı Adana halkı verecektir. Bugün nasıl hukuk kazandıysa, o zaman da demokrasi kazanacak" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 16:29:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?