3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Çukurova Üniversitesi Yaz Kampı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) yaz kampının ilk etabının cuma günü tamamlanacağı, ikinci etabın ise pazartesi günü başlayacağı bildirildi.

ÇÜ'nün her yıl geleneksel olarak düzenleği yaz kampının birinci etabı 27 Haziran Cuma günü sona eriyor. Büyük ilgi gören kampın ikinci etabı 29 Haziran Pazartesi günü, üçüncü etabı ise 13 Temmuz Pazartesi günü başlayacak.

16 Haziran'da başlayan ilk etap kampa yaklaşık 300 öğrenci katılırken, sabah kahvaltısı, öğle yemeği, ikindi çayı, sabah sporu, müzik, resim, voleybol, basketbol, yüzme, kano, jimnastik, satranç, sinema, tiyatro ve halk oyunları gibi etkinliklerin yer aldığı kampın neşe içerisinde geçtiği belirtildi.

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, yaz kamplarının önemine dikkat çekerek, "Çocukların gelişimine katkı sağlamak amacıyla çalışmalarımız devam ediyor. Bilimsel bir şekilde çalışarak çocukların gelişimlerine katkı sağlamak istiyoruz" dedi.
Adana'da şu an yaz kamplarına olağanüstü ilgi olduğunu belirten Akınoğlu, "Çocuklarımız, bu gibi kamplarda kışın yorgunluğunu üzerlerinden atmak istiyorlar. Yaz kampı için büyük talep alıyoruz. Ekonomik olarak şartlarımız son derece uygun. Çukurova Üniversitesi olarak özverili çalışmalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.

ÇÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Mehmet Bilbek de, bu gibi kampların, çocukların fiziksel anlamda gelişmeleri için son derece önemli olduğuna işaret ederek, yaz kampını 3 dönem olarak düşündüklerini ve her kampın 13 gün sürdüğünü kaydetti. Bilbek, "Kampa iştirak eden öğrencilere sabah, öğlen ve akşam yemekleri düzenli olarak, uzmanların gözetimleri ile verilmekte. Gelişimleri için her türlü olanakları onların hizmetine sunduk. Şu an için 300 öğrenciye hizmet vermekteyiz. İlk etap kampımız cuma günü bitiyor, ikinci etap pazartesi başlıyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 12:45:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?