2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Çukurova'da kültür-sanat

Adana'da, 2-8 Haziran arasında düzenlenen "15. Uluslararası Altın Koza Film Festivali" kapsamında, çok sayıda film izleyiciyle buluşacak ve festival ödülleri sahiplerini bulacak.

Festival kapsamında, Cinbonus, Metropol sinemaları ile Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu, Merkez Park Amfi Tiyatrosu ve Adana Kültür Sanat Merkezi ile okullarda film gösterimleri sürüyor.

Festivalde yarın, Gazipaşa Bulvarı Çocuk Parkı önünde Adana Büyükşehir Belediyesi Bandosu konser verecek. Yönetmen Halit Refiğ ile oyuncular Selda Alkor ve Halil Ergün'e akşam törenle "Onur Ödülleri" verilecek.

Festivalin büyük ödül töreni ise 7 Haziran Cumartesi akşamı Park Zirve Tesislerinde düzenlenecek. Festivalde "Altın Koza" ödülünü kazanan film, yönetmen ve oyunculara ödülleri verilecek. Törende "Çukurova Quartet" film müzikleri dinletisi sunulacak.

Divan Musiki Cemiyeti Çocuk Korosu ise 12 Haziran Perşembe günü Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda Türk Sanat Müziği konseri verecek.

Mersin

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), "Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler" adlı çocuk oyununu yarın son kez sahneliyor.

MDOB, eğitim etkinlikleri kapsamında iki konser verecek. Konserlerden ilkini 9 Haziranda Anamur Kültür Merkezi'nde verecek olan MDOB, sezonun son etkinliğinde ise 27 Haziranda Gaziantep Üniversitesinde sahne alacak.

MDOB, ayrıca "2008 Saint Paul Yılı" olması dolasıyla F. Mendhelsson ile Bartholdy'in "St. Paulus Oratoryosu"nun prömiyerini yapacak. Etkinlik 23 Haziranda Tarsus 75. Yıl Kültür Merkezinde düzenlenecek.

Osmaniye

Osmaniye'de, Anadolu Halk Bilimleri ve Kültür Derneğince düzenlenen "4. Kültür-Sanat Etkinlikleri" yarın başlayacak ve iki gün sürecek.

Etkinliğin ilk günü, Osmaniye Müzesi'nde, İçel Sanat Kulübünden heykeltraş Ahmet Kamacı, Hatice Kılınç, Hasan Caner ve Mehmet Akbaş, cam, ahşap, taş heykeli uygulaması yapacak, eserlerini sergileyecek.

Aynı yerde, Korkut Ata Üniversitesi öğrencileri de seramik sergisi açacak.

Aynı gün Şehit Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı'nda, Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği sanatçısı Meltem Özer Şahiner de "Toprakla Doğuran Kadınlar" adlı fotoğraf sergisi açacak.

İkinci gün Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezinde, sinemacı-yazar Arif Keskiner yönetimindeki "Yılmaz Güney" konulu panele Rutkay Aziz, Nur Süer, Menderes Samancılar ve Engin Ayça katılacak.

Panelin ardından, özgür ve bilimsel düşünceye dayalı yapıtlar oluşturan, araştırmalar yapan sanat ve bilim insanlarına sunulan "Özgür İnsan" ödülü, Prof. Dr. Halet Çambel'e verilecek.

Etkinlikler, Şehit Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı'nda, Ebru Avcı'nın, Mahmut Eynallı'nın sazıyla eşlik edeceği Türk Halk Müziği konseriyle sona erecek.

AA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 11:14:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?