29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Çukurova'da kültür-sanat

Adana'da, bu hafta, Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu ''Sevgili Doktor'', Ankara Sanat Evi (ANSE) Tiyatrosu da ''Sahibini Arayan Mektuplar'' ile seyirci karşısında olacak.

Coşkun Irmak'ın yönettiği, ışık tasarımı Yüksel Aymaz'a, dekor ve kostüm tasarımı Nalan Türkoğlu'na ait ''Sevgili Doktor''un prömiyeri 20 Mart Salı günü yapılacak, oyun 22 Mart Perşembe günü tekrar izlenebilecek.

Neil Simon'un, Anton Çehov'un öykülerinin birleştirmesi yoluyla yazdığı oyun, insanın zaman ve mekan farkı olmadan, ister geçmişte, ister bugün olsun, farklı durumlara verdiği tepkileri mizah yoluyla anlatıyor.

Oyunda, Cengiz Altındağ, Ferdi Özdemir, Seyfi Özergök, Akil Yıldırım, Demet Bocu, Nermin Salman, Gözde Giray, Hanife Eser ve Orhan Kuşçu görev alıyor.

Ayrıca aynı sahnede, 21 Mart Çarşamba günü de Sadık Şendil'in yazdığı, Mahmut Hazım Kısakürek'in yönettiği müzikli-danslı oyun ''Kanlı Nigar'' sahnelenecek.

ANSE Tiyatrosu da Ali Tokul'un yazdığı ve Çanakkale savaşına katılan kahramanların yaşadıklarından kesitlerin yansıtıldığı ''Sahibini Arayan Mektuplar'' adlı oyun ile 18 Mart Pazar günü aynı sahnede tiyatro severlerin karşısında olacak.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro-Oyunculuk Anasanat Dalınca hazırlanan ünlü klasik ''Machbeth'' ise 16 ve 17 Mart tarihlerinde, Adana Devlet Tiyatrosu (ADT) sahnesinde seyirciyle buluşacak.

ADT ise Ephraim Kishon'un, Romeo ve Juliet'in 20 yıl sonraki hallerini, eğlenceli ve müzikal şekilde anlatan ''Tarla Kuşuydu, Juliet'' adlı komedi oyununu, 20-24 Mart tarihleri arasında yeniden sahnelemeye başlayacak.

Çocuk oyunu ''Sokak Kedisi Marilu'' da 21 Mart Çarşamba günü küçük seyirciler için sunulacak.

a.a
Yayın Tarihi : 15 Mart 2007 Perşembe 12:18:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?