30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Çukurova'da kültür-sanat

Adana Devlet Tiyatrosu (ADT) "Tarla Kuşuydu, Juliet" ve "Sokak Kedisi Marilu"yu sahnelemeyi sürdürecek.

ADT sahnesinde, Ephraim Kishon'un, Romeo ve Juliet'in 20 yıl sonraki hallerini, eğlenceli ve müzikal şekilde anlatan "Tarla Kuşuydu, Juliet" adlı komedi oyunu, 2-3 Mart tarihlerinde seyirciyle buluşacak.

ADT, ayrıca, çevre, doğa ve hayvan sevgisini işleyerek çocuklara çevre bilincinin, kedilerin ağzından eğlenceli bir şekilde aktarılmasının amaçlandığı "Sokak Kedisi Marilu" adlı oyunla, pazar ve çarşamba günleri, küçük izleyicilerin karşısında olacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu ise 3 Mart Cumartesi ve 7 Mart Çarşamba günü, Sadık Şendil'in yazdığı, Mahmut Hazım Kısakürek'in yönettiği müzikli-danslı oyun "Kanlı Nigar'ı" sahnelemeyi sürdürecek.

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, aynı sahnede, 2-3 Mart tarihlerinde, şef Burak Tüzün yönetiminde ve solistler Dinçer Özer, Soner Özer, Emre Günay, Yener Erten ve Salim Özsezer'in perküsyonu eşliğinde G. Bizet'in "Carmen Suitler" eserinin vurmalı çalgılar ve A. Dvorak'ın "Serenade" eserinin yaylı çalgılar versiyonlarını sunacak.

Görüntü Sanat Galerisi'nde, 28 şubat tarihinde açılan ve 9 sanatçının eserlerinin yer aldığı, geliri Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İskenderun Şubesi'ne bağışlanacak karma resim sergisi, 20 marta kadar gezilebilecek.


Mersin'de kültür-sanat


Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Azeri sanatçı Üzeyir Hacıbeyov'un, 2 perdelik "Arşın Mal Alan" adlı operetini yeniden sahneleyecek.

MDOB, orkestra şefliğini Murat Kodallı ve koro şefliğini Alexei Vinogradski'nin yaptığı eseri, 3 Mart Cumartesi günü Kültür Merkezi'nde yeniden sanatseverlerle buluşturacak.

Rejisörlüğünü Prof. Dr. Fuad Raufoğlu'nun yaptığı eserde, başlıca rolleri Hakan Bölükbaşı, Nazlı Alptekin, Hasan Alptekin, Pınar Balay, Engin Suna, Işıl Cavga, Mustafa Özer ve Hicran Tartancı paylaşıyor.

Düzenli hale getirdiği Atatürk Evi Konseri'ni 5 Mart tarihinde ücretsiz olarak gerçekleştirecek olan MDOB, Johann Strauss II'nin ölümsüz eserlerinden olan ve sezon açılışında sahnelediği, 2 perdelik "Mavi Tuna" balesini, 6 Mart Salı günü yeniden sahneleyecek.

Librettosu N. Volkov ve Şamil Teregulov'a ait balenin orkestra şefliğini, Aleksandr Gonçerov yapıyor.

MDOB, 7 Mart Çarşamba günü günü ise çocuklar için Gürçil Çeliktaş'ın yazdığı ve Selmi Andak'ın müziklerini yaptığı, 2 perdelik "Uyuyan Güzel" müzikalini Kültür Merkezi'nde izleyicilerle buluşturacak.

MDOB, ayrıca, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de Kültür Merkezi'nde ücretsiz konser verecek.

a.a
Yayın Tarihi : 1 Mart 2007 Perşembe 13:39:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?