30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Çukurova'da kültür-sanat

Ankara Devlet Tiyatrosu bu hafta Adana'da "Son Kuşlar"ı, Adana Devlet Tiyatrosu ise "Deli Dumrul" ve "Sokak Kedisi Marilu" adlı oyunları sahneleyecek.

Ankara Devlet Tiyatrosu, Semih Sergen'in yazdığı, Haluk Cömert'in yönettiği ve müzikleri Levent Ünal'a ait "Son Kuşlar" adlı oyunu, 6-10 Şubat tarihlerinde Adana Devlet Tiyatrosu sahnesinde tiyatro severlerin beğenisine sunacak.

Serap Doğan, Sanlı Baykent, Koray Karaca, Cantuğ Turay, Başak Güleç'in rol aldığı oyunda, "yalnızca sohbet etmek için geneleve gelen bir adamla, burada tanıştığı kadının sonu aşkla biten serüveni" anlatılıyor.

Adana Devlet Tiyatrosu ise Dede Korkut Hikayelerinden "Deli Dumrul"u, 2 Şubat Cuma ve 3 Şubat Cumartesi günleri, çocuk oyunu "Sokak Kedisi Marilu"yu da 4 Şubat Pazar günü küçük izleyicileri için sahneleyecek.

Ankara Sanat Evi (ANSE) oyuncuları da 4 Şubatta Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda, Burak Tarık'ın yazıp yönettiği "Eşref Paşalılar" adlı oyunu tiyatro severlerin beğenisine sunacaklar.

Adana Büyükşehir Belediyesi tiyatro oyuncuları ise aynı sahnede 7 Şubat Çarşamba günü Mehmet Hazım Kısakürek'in yöneteceği, geleneksel Türk tiyatrosunun unsurlarını barındıran "Kanlı Nigar" adlı oyunu sahneleyecek.


Konser, dinleti ve sergi


Türkiye'nin çeşitli illerinde bulunan güzel sanat liselerinden ve özel müzik eğitimi almış 10-16 yaş grubu 81 çocuktan oluşan "Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası", 3 Şubat Cumartesi günü Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda konser verecek.

Aynı salonda, 5 Şubat Pazartesi günü Seyhan Musiki Derneğinin, 8 Şubat Perşembe günü de Feridun Dalgınlı'nın Türk halk müziği konseri gerçekleştirilecek.

Ayrıca aynı salonda, 2007 UNESCO Dünya Mevlana Yılı etkinlikleri kapsamında, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Müdürü İsmail Timuçin'in yönetiminde, "Mevlana'da İnsan Olmak" konulu bir Mevlana şiirleri dinletisi gerçekleştirilecek.

Bu arada, aynı etkinlik kapsamında salon fuayesinde açılan, Mehmet Dilci'nin ebru sanatıyla harmanladığı fotoğraflardan oluşan "Gönül Dergahından" adlı ilginç fotoğraf sergisi, 3-11 Şubat tarihlerinde gezilebilecek.

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ise 2 ve 3 Şubat tarihlerinde Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda, şef Burak Tüzün yönetiminde H. Wieniawski'nin "Keman Konçertosu No 2", Carl Stamitz'in "Fagot-Klarinet Konçertosu" ve Suiridov'un "Kar Fırtınası" adlı eserlerini sunacak.

Öte yandan, Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarı ile ABD Adana Konsolosluğu'nun ortaklaşa gerçekleştireceği etkinlikte latin caz grubu "Duende Quarlet" ÇÜ Mithat Özsan Amfisinde 6 Şubatta konser verecek.


Mersin


Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Librettosunu Klaus Ludwig'in yazdığı, Sevgi Şanlı'nın Türkçe'ye çevirdiği ve Adrian Brine'in sahneye koyduğu "Bir Tenor Aranıyor" müzikal-komediyi, 3 Şubat Cumartesi günü Tarsus 75. Yıl Kültür Merkezi'nde sahneleyecek.

Ayrıca MDOB, orkestra şefliğini Murat Kodallı ve koro şefliğini Alexei Vinogradski'nin yaptığı, Azeri sanatçı Üzeyir Hacıbeyov'un 2 perdelik "Arşın Mal Alan" adlı operetini, 8 Şubat Perşembe günü Kültür Merkezi'nde bu sezon dördüncü kez sanatseverlerle buluşturacak.

Rejisörlüğünü Prof. Dr. Fuad Raufoğlu'nun yaptığı eserde, başlıca rolleri Hakan Bölükbaşı, Nazlı Alptekin, Hasan Alptekin, Pınar Balay, Engin Suna, Işıl Cavga, Mustafa Özer ve Hicran Tartancı paylaşıyor.

a.a
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2007 Perşembe 11:29:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?