29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Çukurova'da kültür-sanat

"Çukurova Sanat Günleri" kapsamında, 12 ülkeden 42 yazar ve şair, Adana ve Antakya'da sanatseverlerle buluşacak.

Türkiye Yazarlar Sendikası, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Gaziantep Üniversitesinin katkılarıyla düzenlenen "Çukurova Sanat Günleri" kapsamında, Adana'da, 6 Mayıs Pazar günü Türk ve yabancı sanatçılarla söyleşiler gerçekleştirilecek.

Etkinlikler kapsamında, 7 Mayıs Pazartesi günü ise "Asya, Orta Doğu ve Afrika'da Yazar Olmak" konulu panel ile Türk ve yabancı sanatçıların katılımıyla "Şiir Saatleri" etkinliği yapılacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu, yeni çocuk oyunu "Şarkıyla Sallanan Salıncak"ın prömiyerini, 5 Mayıs Cumartesi günü yapacak. Oyun, 6 Mayıs Pazar günü de küçük seyircilerle buluşacak.

Şehir Tiyatrosu, 6 ve 9 Mayısta, Coşkun Irmak'ın yönettiği "Sevgili Doktor" adlı oyunu aynı sahnede sahnelemeyi sürdürecek. Adana Gösteri Sanatları Merkezi ise 5 Mayısta "Ah Şu Gençler" adlı oyunu sahneleyecek.

Adana Halkevinin desteğiyle gerçekleştirilen 2. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nin açılışı da Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu sahnesinde 6 Mayısta yapılacak. Filmler ise 11-13 Mayısta gösterilecek.

Adana Devlet Tiyatrosu ise "Sokak Kedisi Marilu" adlı oyunu, yarın ve 5 Mayısta küçük izleyicilere sunacak.

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda, yarın ve 5 Mayısta konser verecek.

Tekfen Filarmoni Orkestrası ise 5 Mayısta, Şef Saim Akçıl yönetiminde, "Üç Denizin Sesi, Kültürler Beşiği Anadolu'da" turnesi kapsamında Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu sahnesinde klasik müzik tutkunlarıyla bir araya gelecek.

Ayrıca, 7 Mayıs Pazartesi günü, aynı sahnede, Güney Eğitim Vakfı Korosu konser verecek.

Ressam Ganime Karabucak'ın 13. kişisel resim sergisi, 8 Mayısa kadar Adana Çimento Sanat Galerisi'nde gezilebilecek.

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Türkiye'nin ilk çocuk operası "Karagöz ve Hacivat ile Cumhuriyete Yolculuk"u küçük seyircilerle buluşturmaya devam ediyor.

Eser, 4 ve 7 Mayısta Kültür Merkezi'nde yeniden sahnelenecek.

MDOB, eğitim etkinlikleri kapsamında 7 Mayıs Pazartesi günü Şan konseri verecek. Atatürk Evi ve Müzesi'ndeki konser, ücretsiz izlenebilecek.

MDOB, Johann Strauss II'nin eserlerinden olan ve sezon açılışında sahnelediği 2 perdelik "Mavi Tuna" balesini, 10 Mayıs Perşembe günü yeniden sahneleyecek.

Mersin Üniversitesince (MEÜ) düzenlenen "13. Kültür ve Spor Şenliği" kapsamında yarın, Funda Arar MEÜ Yerleşkesi'nde konser verecek.

Akdeniz Belediyesince organize edilen "1. Ulusal Çocuk Tiyatroları Festivali" kapsamında Antakya Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yarın "Keloğlan" adlı oyunu belediye çok amaçlı toplantı salonunda küçük izleyicilerle buluşturacak.

Büyükşehir Belediyesince gerçekleştirilen "Mersin 1. Türk Müziği Festivali" kapsamında ise 5 Mayıs Cumartesi günü Kültür Merkezi'nde Klasik Türk Müziği konseri verilecek.

Şef Şeyda Güner'in yöneteceği konserde, Serap Mutlu Akbulut ve Münip Utandı, Büyükşehir Belediye Konservatuvarı TSM Korosu eşliğinde sahne alacak.

"Çukurova Sanat Günleri"nin açılışı, yarın Antakya'da yapılacak.

Ayrıca yarın, Antakyalı Ressam Edhem Galioğlu'nun resim sergisinin açılışı ve "Bölgemizde Neler Oluyor?" konulu panel gerçekleştirilecek.

5 Mayısta "Sanat ve Edebiyatın Uluslararası Barışa Katkısı" ve "Barış ve Şiir konulu" paneller ile "Uluslararası Şiir Şöleni" düzenlenecek. 6 Mayısta da Türk şairlerin katıldığı "İkinci Şiir Şöleni" yapılacak.

Epik Sanat Tiyatrosu oyuncuları, 5 Mayısta Antakya Kültür Merkezi'nde, "Susmak" adlı oyunu sahneleyecek.

Oyun Atölyesi oyuncularının "Jeanne D'Arc'ın Öteki Ölümü" adlı oyunu, 10 Mayıs Perşembe günü Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.
A.A.
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2007 Perşembe 11:17:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Esra Er IP: 88.254.151.xxx Tarih : 3.05.2007 13:27:26
Adana tam bir Kültür Sanat Şehri oldu!arka arkaya uluslararası sanat etkinlikleri festivaller fuarlar düzenlenmekte.Adana gibi büyük ve gelişmiş bir şehire yakışan şeyler bunlar....