29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Çukurova'da kültür-sanat

Ankara Devlet Tiyatrosu, "Son Kuşlar", Adana Devlet Tiyatrosu "Tarla Kuşuydu Jüliet", Şehir Tiyatrosu ise "Kanlı Nigar" adlı oyunları Adana'da sahneleyecek.

Ankara Devlet Tiyatrosu, Semih Sergen'in yazdığı, Haluk Cömert'in yönettiği ve müzikleri Levent Ünal'a ait "Son Kuşlar" adlı oyunu, 10 Şubata kadar her gün Adana Devlet Tiyatrosu Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi'ndeki sahnesinde tiyatroseverlerle buluşturacak.

Adana Devlet Tiyatrosu ise 4 Şubatta "Babaannem 100 Yaşında" adlı oyunla çıktığı Ankara turnesini 10 Şubata kadar sürdürecek.

Adana Devlet Tiyatrosu, 13 Şubattan itibaren, Ephraim Kishon'un müzikli komedisi "Tarla Kuşuydu Jüliet"i kendi sahnesinde tiyatroseverlerle buluşturacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu oyuncuları ise her hafta salı, çarşamba ve cumartesi günleri Sadık Şendil'in yazdığı, Mahmut Hazım Kısakürek'in yönettiği müzikli danslı oyun "Kanlı Nigar'ı" sahneleyecek.

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Johann Strauss II'nin ölümsüz eserlerinden olan ve sezon açılışında sahnelediği 2 perdelik "Mavi Tuna" balesini, Kültür Merkezi'nde, 10 Şubat Cumartesi günü yeniden sanatseverlerin beğenisine sunacak.

MDOB, Türkiye'nin ilk çocuk operası olan ve dünya prömiyeri 2003 yılında Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünce yapılan "Karagöz ve Hacivat ile Cumhuriyete Yolculuk"u, yeniden küçük seyircilerle buluşturacak.

Eser, 12 Şubat Pazartesi günü Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

MDOB, ayrıca 14 Şubat Sevgililer Günü'nde, Kültür Merkezi'nde Sevgililer Günü konseri verecek.

a.a
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2007 Perşembe 11:30:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?