3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Çukurova'da kültür-sanat

Adana'da bu hafta "Ziyaretçi" adlı oyunun prömiyeri yapılacak, "Barış", "Bit Yeniği" ve "Küçük Karabalık" adlı oyunlar seyircilerle buluşacak.

Adana Devlet Tiyatrosu, 4 Kasım Salı günü, Sabancı Kültür Merkezi sahnesinde, Tuncer Cücenoğlu'nun yazdığı ve Mutlu Güney'in yönettiği "Ziyaretçi" adlı oyunun prömiyerini gerçekleştirecek.

Hastanede ölüm döşeğindeki bir kişinin canını almak için ziyaretçi kılığında gelen ve eşi ile annesinden izin almak zorunda olan Azrail'in çabalarını konu alan oyun, "gerçekleşmesi en zor durumlarda dahi yaşama umudunun yitirilmemesini" anlatıyor. Oyun, prömiyerinin ardından 5-6 Kasımda da izlenebilecek.

Adana Devlet Tiyatrosu, ayrıca "Barış" adlı oyunu sahnelemeyi sürdürecek. Oyun, yarın ve 1 Kasım Cumartesi günü izlenebilecek.

Aynı sahnede "Küçük Karabalık" adlı çocuk oyunu sahnelenmeye devam ediliyor. Bu oyun da 2 ve 5 Kasımda küçük izleyicilerini bekliyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu Sahnesi'nde ise Fransız komedi yazarı Georges Feydeau'nun yazdığı, Nisa Serezli'nin çevirdiği ve devlet sanatçısı Ali Hürol'un yönettiği "Bit Yeniği" sahneleniyor. Oyun, 4-5 Kasımda izlenebilecek.

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda yarın ve 1 Kasımda, şef Selman Ada'nın yönetiminde ve solistler Julian Lupu ve Renato Alexandru Lupu'nun trompetleri eşliğinde, Vivaldi'nin "İki Trompet ve Orkestra İçin Konçerto", J.K. Neruda'nın "Trompet Konçertosu" ve F. Schubert'in "Senfoni No 5" adlı eserlerin seslendirecek.

Ressam Ahmet Dalkıran'ın "Cumhuriyetin 85. Yılı Anısına Anadolu'dan Görünümler" adlı 4. kişisel resim sergisi, 31 Ekimde Adana Çimento Sanat Galerisi'nde açılacak ve 11 Kasıma kadar gezilebilecek.

Mersin Devlet Opera ve Balesi, Mevlana Celaleddin-i Rumi'yi anlatan "Çağrı" adlı baleyi sahnelemeye devam ediyor. MDOB, bu sezon prömiyerini yaptığı Gioacchino Rossini'nin "Sevil Berberi" operasını da yeniden sahneleyecek.

MDOB, "Bach Oryantal" balesini de sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

AA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 15:41:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?