3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Çukurova'da kültür-sanat

Adana'da bu hafta "Barış" ve "Bit Yeniği" adlı oyunların prömiyeri yapılacak. "Küçük Karabalık" adlı oyun da minik izleyicileriyle buluşacak. 

Adana Devlet Tiyatrosu sahnesinde bu hafta Aristophanes'in yazdığı, Azra Erhat'ın çevirdiği, Kemal Kocatürk'ün uyarladığı ve yönettiği "Barış" adlı oyunun prömiyeri 14 Ekim Salı günü yapılacak.

Dekor tasarımı Şirin Dağtekin, ışık düzeni İbrahim Karahan, dans düzeni Tarkan Erkan, müziği ise Ayça Öztarhan Kocatürk'e ait oyunda, Hakan Elmasoğlu, Gökhan Doğan, Şekip Taşpınar, Devrim Evin, Çağrı Turan ve Burçin Börü rol alıyor.

Oyunda, "tüm dünyayı saran savaş illetinden insanlığı kurtarmak isteyen Trigayos'un, bir tezek böceğinin sırtında "savaş"ın esir aldığı "Barış" adlı güzeli kurtarışı, ancak daha sonra onu kullanarak elde ettiği iktidar sayesinde yine insanları açlığa ve soyguna sürükleyişi" anlatılıyor.

Oyun, prömiyerin ardından 15 ve 16 Ekimde de izleyicilerle buluşacak.

Adana Devlet Tiyatrosu, Samed Behrengi'nin kitabından Reha Bilgen'in tiyatroya uyarladığı ve Şekip Taşpınar'ın yönettiğini "Küçük Karabalık" adlı çocuk oyunununu sahnelemeyi sürdürüyor.

Derya Keyf, Mahmut Hazım Kısakürek, Semih Yeşil, Seçil Dedeyi, Özlem Buluttekin, Ozan Hafızoğlu, Nuray Çokol'ın rol aldığı oyun, 15 Ekim Çarşamba günü küçük izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu sahnesinde, 15 Ekimde ünlü Fransız komedi yazarı Georges Feydeau'nun yazdığı, Nisa Serezli'nin çevirdiği ve devlet sanatçısı Ali Hürol'un yönettiği "Bit Yeniği" adlı komedinin prömiyeri yapılacak.

Konusu Paris'te geçen 2 saatlik oyunda, Şehir Tiyatrosu oyuncuları rol alıyor.

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO), Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda yarın sezon açılış konseri verecek.

ÇDSO, şef Emin Güven Yaşlıçam yönetiminde ve solist Alexander Markov'un kemanı eşliğinde, O. Respighi'nin "Roma Çeşmeleri", B. Smetana'nın "Moldova" (Vltava), J. Massenet'in "Meditasyon", C. Saint-Saens'ın "Introduction and Rondo Capriccioso", P.I. Tschaikowski'nin "Melankolik Serenad Op. 26" ve P. Sarasate'nin "Zigeunerweisen Op. 20" adlı eserlerini seslendirecek.

Münevver Bıçakçı'nın Adana Çimento Sanat Galerisi'nde açılan seramik sergisi, 14 Ekim Salı gününe kadar gezilebilecek.

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Gioacchino Rossini'nin "Sevil Berberi" operasının prömiyerini 11 Ekimde Kültür Merkezi'nde yapacak.

Librettosu Sterbini'ye ait, şefliğini Vladimir Lungu'nun yapacağı eseri, Flavio Trevisan sahneye koyacak.

Koro şefliğini Alexei Vinogradski'nin üstlendiği eserde, başlıca rollerde Sergei Gavrilov, Hasan Alptekin, Bengi Özdülger, İnanç Makinel, Hasan Berk, Hulusi Polat, Melih Öztürk, Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, Tolga Erden ve Ercüment Şirin ve Guido Bertamini yer alıyor.

Eserin galası ise 15 Ekim Çarşamba günü aynı yerde yapılacak.

MDOB ayrıca eğitim etkinlikleri kapsamında, 13 Ekim Pazartesi günü Atatürk Evi ve Müzesi'nde, 16 Ekim Perşembe günü ise Barbaros İlköğretim Okulunda öğrencilerle bir araya gelecek.

Uluslararası Mersin Festivali etkinlikleri kapsamında 12 Ekimde Funda Arar, 14 Ekimde ise Özcan Deniz, Cumhuriyet Meydanı'nda konser verecek.

Etkinlik kapsamında düzenlenen "Türkü Gecesi"nde 13 Ekimde Tolga Çandar, Seza Kırgız, Oğuz Haksaç ve Ali Naki Gündoğdu, 16 Ekimde ise Ali Asker, Nurettin Rençber ve Uğur Karataş, Barış Meydanı'nda sanatseverlerle buluşacak.

aa
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 18:29:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?