30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Çukurova'da kültür-sanat

Adana'da Sadri Alışık Tiyatrosu yeni oyunu "Güllü"yü, Behzat Uygur Tiyatrosu ise "Güldüren Şüphe"yi sahneleyecek.

Atıf Yılmaz'ın 1971 yılında çektiği "Güllü" adlı filmin senaryosundan uyarlanan ve anısına tekrar sahnelenen müzikli duygusal komedi, 13 Mart Salı günü Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda tiyatro sevenlerle buluşacak.

Oyunda, helikopter kazası geçiren Yılmaz Hamsi'nin, kendisini iyileştiren köylü Güllü ile imam nikahıyla evlenmesinin ardından İstanbul'a gidişi ve Güllü'nün namusunu temizlemek için peşine düşüşü anlatılıyor.

Aliye Uzunatağan'ın yönetmenliğini yaptığı oyunda, başlıca rolleri Kerem Alışık, Burcu Kara, Bilge Zobu, Atacan Arseven, Tanju Tuncel, Parkan Özturan, Ömer Duran, Şeniz Kurultay üstleniyor.

Behzat Uygur Tiyatrosu ise 12 Mart Pazartesi günü, aynı sahnede, eşlerinden şüphelenen ve emin olabilmek için çeşitli yollara başvurarak her şeyi karıştıran iki adamı canlandırdıkları "Güldüren Şüphe" ile seyircinin karşısında olacaklar.

Adana Devlet Tiyatrosu (ADT) da Roberto Cossa'nın yazdığı, Esen Çamurdan'ın çevirdiği ve Tayfun Erarslan'ın yönettiği "Babaannem Yüz Yaşında" adlı oyunu, 9-10 Mart tarihlerinde, çocuk oyunu "Sokak Kedisi Marilu"yu ise 11 Mart Pazar ve 14 Mart Çarşamba günleri küçük seyircilere sunacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu, 10 Mart Cumartesi ve 14 Mart Çarşamba günü, Sadık Şendil'in yazdığı, Mahmut Hazım Kısakürek'in yönettiği müzikli-danslı oyun "Kanlı Nigar'ı" sahnelemeyi sürdürecek.


Konser


Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Çukurova Çoksesli Müzik Festivali kapsamında, Avusturyalı Orfeo Saksafon Dördülü, 10 Martta Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarında, 11 Martta da ADT salonunda konser verecek.

Festivalin devamında aynı sahnede, 12 Mart Pazartesi günü Esra Pehlivanlı'nın viyolası ve Hollandalı Marko Kass'lın akordeonuyla vereceği resital gerçekleştirilecek.

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ise Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda, 9-10 Mart tarihlerinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü anısına, şef Emin Güven Yaşlıçam yönetiminde ve solist Antonio Di Cristofano'nun piyanosu eşliğinde, S. Rachmaninov'un "Piyano Konçertosu No 2" eserini, Bohuslav Martinu'nun ise "Senfoni No 5" eserini Adana'da ilk kez seslendirecek.

Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı da 15 Mart Perşembe günü Atatürk'ün Adana'ya gelişinin yıldönümü nedeniyle konser verecek.


Mersin


Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), J.Bock'un 2 perdelik "Damdaki Kemancı" müzikalinin galasını yapacak.

Orkestra şefliğini Murat Kodallı'nın, koro şefliğini Alexei Vinogradski'nin ve koreografisini Vasilie Kritza'nın yaptığı eserin galası, yarın Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Eserde başlıca rolleri Yaşar Esgin, Nazlı Alptekin, Pınar Güven, Gökçen Büyükaslan, Olgu Baştopçu, Fahri Önoğlu, Ziya Humar, Hasan Alptekin, Beste Özdemir ve Esra Yüce paylaşıyor.

MDOB, Mart ayı kapsamında iki ücretsiz konser verecek. Konserlerin ilkinde, 10 Mart Cumartesi günü Kültür Merkezi Şeref Salonu'nda, oda müziği konseri verecek olan MDOB, 12 Mart Pazartesi günü ise Mersin Devlet Heykel Resim Müzesi ve Galerisi'nde şan konseri ile sanatseverlerin karşısına çıkacak.

MDOB, G. Donizetti'nin, 2 perdelik "Aşk İksiri" adlı operasını yeniden sanatseverlerle buluşturacak. Orkestra şefliğini Bujor Hoinic ve koro şefliğini Alexei Vinogradski'nin yaptığı eser, 13 Mart Salı günü Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

a.a
Yayın Tarihi : 8 Mart 2007 Perşembe 11:39:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eren ocekop IP: 88.226.249.xxx Tarih : 9.03.2007 15:11:46
9.Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali 27 Mart FESTİVAL PROGRAMI 27-28 MART:Resimli Osmanlı Tarihi - Erzurum Devlet Tiyatrosu 29-30 MART:Romeo juliet -Romanya 31 MART-1 NİSAN:Oyun Sonu -Dostlar Tiyatrosu 02-03 NİSAN:Antilop-Akbank Sanat 04-05 NİSAN:Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım -Eskişehir Büyükşehir Belediye Tiyatrosu 06-07 NİSAN:Buzlar Çözülmeden -Konya Devlet Tiyatrosu 08-09 NİSAN:Gece Mevsimi -Kenterler Tiyatrosu 10-11 NİSAN:Inishmore'un Yüzbaşısı -Van Devlet Tiyatrosu 12-13 NİSAN:Kızıl Kam -Rusya 14-15 NİSAN:Kaçamak -Tiyatro İstanbul 16-17 NİSAN:A Tale Of Loney Man (Yalnızlık) -İsrail 18 NİSAN:Tarla Kuşuydu Juliet-Adana Devlet Tiyatrosu 19-20 NİSAN:Bakhalar -Slovenya 20-22 NİSAN:Barışın Engellenemez Komedyası -KKTC 23 NİSAN:Kadınlar Hayır Derse -Almanya 24-25 NİSAN:Mozart -Fransa 26 NİSAN:Cheesesurs de Lune(Ay Avcıları) -Fransa 27-28 NİSAN:Vatan Kurtaran Şaban -Ekin Tiyatrosu