30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Çukurova'da kültür sanat

Adana'da, 9. Devlet Tiyatroları ve Sabancı Uluslararası Festivali kapsamında, Romen oyuncular "Romeo ve Juliet", Dostlar Tiyatrosu "Oyun Sonu", Akbank Sanat "Antiloplar", Eskişehir Şehir Tiyatrosu oyuncuları da "Gözlerimi Kaparım, Vazifemi Yaparım" ile sahnede olacak.

Festivale Romanya'dan katılan oyuncular, tiyatro dünyasının klasiği "Romeo ve Juliet"i yorumladıkları oyunlarını, 30 Mart Cuma günü Adana Devlet Tiyatrosu (ADT) sahnesinde sunacaklar.

Festival kapsamında Dostlar Tiyatrosu, 31 Mart ve 1 Nisan tarihlerinde, Samuel Beckett'in yazdığı ve Genco Erkal, Bülent Emin Yarar, Meral Çetinkaya ve Hikmet Karagöz'ün rol aldığı "Oyun Sonu" adlı oyunuyla seyirciyle buluşacak.

Akbank Sanat Prodüksiyon Tiyatrosu, 2-3 Nisan tarihlerinde, "Afrika köylerindeki insanlara su ulaştırmak için çalışanların hikayesinin" anlatıldığı "Antiloplar" ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu da 4-5 Nisan tarihlerinde Haldun Taner'in "Gözlerimi Kaparım, Vazifemi Yaparım" adlı oyunla festivalde olacak.

Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Sahnesinde, 30 Mart Cuma günü Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin bursuyla Çukurova Üniversitesinin çeşitli bölümlerinde okuyan öğrencilerin rol aldığı ve geliri dernek burslarına harcanacak "Komşu Köyün Delisi" adlı oyun sahnelenecek.

Aynı sahnede, Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu oyuncularının sahneye koyduğu "Sevgili Doktor" da 3-4 Nisan tarihlerinde izlenebilecek.


Konser


Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda, 30 ve 31 Mart tarihlerinde, şef Andres Lopez yönetiminde ve solistler Rüya Taner'in piyanosu ile Sevil Ulucan'ın kemanı eşliğinde, F. Lizst'in Adana'da ilk kez "Macar Fantezisi", S. Prokofiev'in "Keman Konçertosu No 1" ve "Klasik Senfoni No 1" eserlerini seslendirecek.

Aynı sahnede, 5 Nisan Perşembe günü de Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi Türk Sanat Müziği Korosu konser verecek.


Mersin


Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), eğitim etkinlikleri kapsamında şan konseri verecek. MDOB sanatçıları tarafından Atatürk Evi ve Müzesi'nde 2 Nisan Pazartesi günü ücretsiz verilecek konserle Atatürk Evi ve Müzesine ilginin artırılması hedefleniyor.

MDOB, J.Bock'un 2 perdelik "Damdaki Kemancı" müzikalini yeniden sahneleyecek. Orkestra şefliğini Murat Kodallı'nın, koro şefliğini Alexei Vinogradski'nin ve koreografisini Vasilie Kritza'nın yaptığı eser, 2 Nisan Perşembe günü Kültür Merkezinde yeniden sanatseverlerle buluşacak.

Eserde başlıca rolleri Yaşar Esgin, Nazlı Alptekin, Pınar Güven, Gökçen Büyükaslan, Olgu Baştopçu, Fahri Önoğlu, Ziya Humar, Hasan Alptekin, Beste Özdemir ve Esra Yüce paylaşıyor.

MDOB Nisan ayı etkinlikleri kapsamında, G. Donizetti'nin 2 perdelik "Aşk İksiri" adlı operasını yeniden sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Orkestra şefliğini Bujor Hoinic ve koro şefliğini Alexei Vinogradski'nin yaptığı eser, 5 Nisan Perşembe günü Kültür Merkezinde sahnelenecek.

Eserde, Bengi İspir Özdülger, Funda Uyanık Özer, Bülent Bezdüz, Sergei Gavrilov, Kıvanç Uğraşbul, Gökhan Nazif Varkan, Orhan Yıldız, Melda Aygün, Olgu Baştopçu, Elda Gerekli Azimov ve Guido Bertamini rol alıyor.


Antakya


Antakya Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları, Müjdat Gezen'in yazdığı "Artiz Mektebi" adlı oyunu, 30 Mart-1 Nisan tarihleri arasında Antakya Kültür Merkezinde sahneleyecek.

Dostlar Tiyatrosu oyuncuları ise 2 Nisan Pazartesi günü Kültür Merkezi'nde, "Oyun Sonu" adlı oyunlarını sahneleyecek.

a.a
Yayın Tarihi : 29 Mart 2007 Perşembe 11:50:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?