29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Çukurova'da kültür sanat

Adana'da, 9. Devlet Tiyatroları ve Sabancı Uluslararası Festivali, "Vatan Kurtaran Şaban" ile sona eriyor.

Festivalin son günü olan yarın, Ankara Ekin Tiyatrosu Oyuncuları, Adana Devlet Tiyatroları (ADT) sahnesinde, Haldun Taner'in yazdığı "Vatan Kurtaran Şaban" adlı oyunu sahneleyecekler.

ADT ise çevre, doğa ve hayvan sevgisini işleyerek çocuklara çevre bilincinin kedilerin ağzından eğlenceli bir şekilde aktarılmasının amaçlandığı "Sokak Kedisi Marilu" adlı oyunuyla 3 Mayısta küçük izleyicilerin karşısında olacak.

Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu oyuncuları ise Coşkun Irmak'ın yönettiği, ışık tasarımı Yüksel Aymaz'a, dekor ve kostüm tasarımı Nalan Türkoğlu'na ait "Sevgili Doktor" adlı oyunlarını 1 Mayıs ve 2 Mayısta sahnelemeyi sürdürecek.

Konser ve sergi

"Çukurova Bağlama Günleri" etkinlikleri kapsamında, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda, 28 Nisan Cumartesi günü, Türk halk müziği bestecisi, yorumcusu ve saz ustası Musa Eroğlu ile Okan Murat Öztürk, 29 Mart Pazar günü Türk halk müziği sanatçıları Mehmet Erenler ve Cengiz Özkan, 30 Mart Pazartesi günü ise Türk halk müziği sanatçıları Erol Parlak ve Yavuz Top konser verecek.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Korosu ise 3 Mayısta aynı sahnede konser verecek.

Ressam Ganime Karabucak'ın bugün açılan 13. kişisel resim sergisi, 8 Mayısa kadar Adana Çimento Sanat Galerisi'nde gezilebilecek. Delal Keştan, Deniz Şenpınar, Işıl Sevilmiş, Leyla Kaya ve Ümmühan Fırat'ın Taş Mekan'da "Herkes ve Birkaç Kişi" adlı resim sergisi, 2 Mayısa kadar açık kalacak.

Türk Eczacılar Birliğinin 50. Yıl Fotoğraf ve Resim Yarışması Sergisi, 28 Nisan-6 Mayıs tarihlerinde Adana Valiliği Kültür Sanat Merkezi'nde sanatseverlerin izlenimine sunulacak.

Mersin

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Türkiye'nin ilk çocuk operası olan ve dünya prömiyeri 2003 yılında Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünce yapılan "Karagöz ve Hacivat ile Cumhuriyete Yolculuk"u küçük seyircilerle buluşturmaya devam ediyor.

Müziğini ve orkestra şefliğini Mustafa Erdoğan'ın yaptığı, librettosu ve rejisi Gülce Çelik'e ait olan ve geleneksel Türk müziği ile çocuk şarkılarını birleştiren eser, yarın Kültür Merkezi'nde yeniden sahnelenecek.

MDOB, geleneksel hale getirdiği "Ayın Konseri"ni yarın Kültür Merkezi Şeref Salonun'da müzikseverlere sunacak, 28 Nisan Cumartesi günü ise gala konseri verecek.

Dünya Dans Günü dolayısıyla MDOB, 29 Nisan Pazar günü temsil gerçekleştirecek. Kültür Merkezi'ndeki temsili sanatseverler ücretsiz izleyebilecek.

MDOB, 30 Nisan Pazartesi günü ise çocuklar için Gürçil Çeliktaş'ın yazdığı ve Selmi Andak'ın müziğini yaptığı 2 perdelik "Uyuyan Güzel" müzikalini Kültür Merkezi'nde izleyicilerle buluşturacak.

Antakya

Antakya'da Birol Namoğlu, Evren Gülçığ, Murat Başdoğan, Arda İnceoğlu ve İlker Baliç'ten oluşan "Gripin" adlı rock grubu, 28 Nisan Cumartesi günü Vivaldi Salonu'nda gençlerle bir araya gelecek.

Devlet sanatçısı Prof. Dr. Nevit Kodallı, Defne Müzikseverler ve Kültür Derneğinin sponsorluğunda 28 Nisan Cumartesi günü Antakya Sanayi ve Ticaret Odası (ATSO) Salonu'nda konferans verecek.
A.A.
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2007 Perşembe 11:31:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?