29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Çukurova'da kültür sanat

Adana'da, 9. Devlet Tiyatroları ve Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali'nde, Erzurum Devlet Tiyatrosu "Resimli Osmanlı Tarihi"ni sahneleyecek.

Festival'de, 27 ve 28 Mart tarihlerinde, Erzurum Devlet Tiyatrosu, Adana Devlet Tiyatrosu (ADT) sahnesinde, Turgut Özakman'ın yazdığı ve Prof. Dr. Özdemir Nutku'nun yönettiği "Resimli Osmanlı Tarihi" adlı oyunla sanatseverlerin karşısında olacak.

Başlıca rolleri Burak Altay, Gökhan Kocaoğlu, Kutay Sungar, Zeynep Nutku, Mehmet Yıldız ve Kuvvet Yurdakul'un üstlendiği oyunda, "dünün olayları ile bugüne ışık tutularak, toplumun anatomisi mizahi tarzda" sunuluyor.

Müjdat Gezen Tiyatrosu ise Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda, "gülerken düşündüren, düşündürürken kaşındıran ve bu 3 eylemi aynı anda yapabilecek izleyicileri göstermek isteyen bir oyun" sloganıyla tanıttıkları, Uğur Uludağ'ın yazıp yönettiği "27 Numara" ile 29 Mart Perşembe günü seyirciyle buluşacak.

Murat Akkoyunlu, Doğa Rutkay, Hakan Bilgin, Yosi Mizrahi, Ebru Ayyıldız ve Uğur Uludağ'ın rol aldığı komedide, "İstanbul'da başlayıp öte dünyaya taşınan, beceriksiz bir intikam öyküsü" anlatılıyor.

Aynı sahnede, 24, 27 ve 28 Martta, Şehir Tiyatrosunun, geçen hafta prömiyeri yapılan "Sevgili Doktor" adlı oyunu ile 25 Mart Pazar günü, Gösteri Sanatları Merkezinin "Bir Elin Nesi Var" ve İstanbul Dünya Sahnesinin "Son Duruşma" adlı oyunları, 26 Mart Pazartesi de Ankara Sanat Tiyatrosunun "Belalı Aile" adlı oyunları izlenebilecek.

ADT, Ephraim Kishon'un, Romeo ve Juliet'in 20 yıl sonraki hallerini, eğlenceli ve müzikal şekilde anlatan "Tarla Kuşuydu, Juliet" adlı komedi oyununu, 23 ve 24 Mart tarihlerinde sahnelemeyi sürdürecek.


Konser


3. Uluslararası Çukurova Çoksesli Müzik Festivali kapsamındaki son etkinlikte, 25 Mart Pazar günü, ADT Salonu'nda, ABD'de yaşayan Sergei Podobedov, piyano resitali verecek.

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ise Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda, 23 Mart Cuma günü, şef Mehpare Karamenderes yönetiminde ve solist Michelangelo Lentini'nin kemanı eşliğinde, Paganini'nin "Keman Konçertosu", Mozart'ın "Senfoni No 25" ve "Sihirli Flüt Uvertürü" eserlerini seslendirecek.


Mersin


Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), orkestra şefliğini Murat Kodallı ve koro şefliğini ise Alexei Vinogradski'nin yaptığı, Azeri sanatçı Üzeyir Hacıbeyov'un 2 perdelik "Arşın Mal Alan" operetini, Kültür Merkezinde 24 Mart Cumartesi günü yeniden sahnelenecek.

Rejisörlüğünü Prof. Dr. Fuad Raufoğlu'nun yaptığı eserde, başlıca rolleri Hakan Bölükbaşı, Nazlı Alptekin, Hasan Alptekin, Pınar Balay, Engin Suna, Işıl Cavga, Mustafa Özer ve Hicran Tartancı paylaşıyor.

MDOB, Türkiye'nin ilk çocuk operası olan ve dünya prömiyeri 2003 yılında Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünce yapılan "Karagöz ve Hacivat ile Cumhuriyete Yolculuk"u, küçük seyircilerle buluşturmaya devam ediyor.

Müziğini ve orkestra şefliğini Mustafa Erdoğan'ın yaptığı, librettosu ve rejisi Gülce Çelik'e ait olan ve geleneksel Türk müziği ile çocuk şarkılarını birleştiren eser, 26 Mart Pazartesi günü Kültür Merkezinde yeniden sahnelenecek.

MDOB, ayrıca J.S. Bach'ın, A. Akbar'ın düzenlediği tek perdelik "Bach Oryantal" adlı balesinin galasını 27 Mart Salı günü Kültür Merkezinde gerçekleştirecek.


Antakya


TV dizisi Avrupa Yakası'nda canlandırdığı "Burhan" karakteriyle tanınan tiyatrocu Engin Günaydın, "O Hikayedeki Mal Benim" adlı tek kişilik oyunuyla 22 Mart Perşembe günü Antakya Kültür Merkezinde seyircilerle buluşacak.

Antakya Belediyesi Şehir Tiyatrosu ise Müjdat Gezen'in yazdığı "Artiz Mektebi" adlı oyunu, 29 Mart-1 Nisan tarihleri arasında Antakya Kültür Merkezinde sahneleyecek.

a.a
Yayın Tarihi : 22 Mart 2007 Perşembe 11:59:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?