3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

ÇUMDER yeni dönemi açıyor

Çukurova Muzik Dostları Derneği (ÇUMDER), yeni döneme Zeynep Üçbaşaran ve Sergio Gallo'nun “Dört El Piyano Resitali” ile başlayacak.

ÇUMDER Başkanı Bülent Büyükdağ, bu yıl da müzikseverlere daha çok sanatçıyı izletme ve dinletme amacında olduklarını belirtirken, “Ülkemizde de piyanonun önemli ikilisi olarak bilinen ve konserleri ilgiyle izlenen Üçbaşaran ve Gallo ikilisinin, Adanalı müzikseverlerin de beğenisini kazanacağından kuşkumuz yok” dedi.

ÇUMDER'in kuruluşundan beri kültür ve sanata katkı sağlama amacı güden çalışmalar yaptığını, bu kapsamda geçtiğimiz yıl 3. kez düzenlenen "Uluslararası Çukurova Çoksesli Müzik Festivali"ni gerçekleştirdiğini anımsatan Büyükdağ, bu kez Üçbaşaran ve Gallo ikilisinin "Dört El Piyano Resitali" ile yeni döneme başlayacaklarını ifade etti.

Büyükdağ, şunları söyledi:

"Dünya müzik piyasasında iyi isim yapmış iki ismin, Üçbaşaran ve Gallo'nun 27 Ekim Pazartesi günü 20.00'da, Sabancı Kültür Merkezi Adana Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde vereceği piyano resitalinde, sanatseverler G.F. Handel'in 'Xerxes operasından Largo', C. Gounod'un 'Faust operasından Vals', G. Donizetti'nin 'Lucia de Lammermoor operasından altılı', G. Bizet'in 'Carmen operasından Uvertür', F. Chopin'in 'Scherzo No 3 Op. 39 Do Diyez minör' ve '24 Prelüd'den Seçmeler', A. Dvorak'ın 'Slav Dansları Dört El İçin Op. 46 No 1,2,8', W.A. Mozart'ın 'Andante ve Varvasyonlar Dört el için K.501 Sol Majör' ve J. Brahms'ın 'Macar Dansları dört el için No 1, 2, 3, 4, 5' adlı eserlerini dinleme olanağı bulacak.”

ÇUMDER Başkanı Büyükdağ, biletleri satışa sunulan konsere tüm Adanalı sanatseverleri beklediklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 10:13:08
Güncelleme :24 Ekim 2008 Cuma 10:16:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?