4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

ÇÜMED'ten proje ofisi

Adana bölgesinde uygulanmakta olan hibe fonlarından yeterli olarak yararlanmak için tüm STK, KOBİ ve kuruluşları proje yapmaya çağıran Çukurova Üniversitesi Mezunları Derneği (ÇÜMED), proje yapmak isteyen gruplara destek olmak için Proje Ofisi kurdu.

ÇÜMED Başkanı Cengiz Kurt, yaptığı açıklamada, hem yerel kalkınmaya katkı sağlayacak nitelikli projelerin ortaya çıkmasına hem de istihdamın artmasına destek olacak bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Tüm grupların ihtiyaç duyduğu ve Adana ile ilgili her olumlu adımı destekleyeceklerini belirten Kurt, "Bu amaçla bir proje ofisi kurup proje konusunda yetersizliklerle karşı karşıya kalan grup ve kuruluşlara destek olmak istedik. Amacımız nitelikli, kalıcı yürütülebilir projelerin ortaya çıkması ve bu projelerin amaç edindiği gibi kalkınmaya katkı sağlamasıdır” dedi.

Bu arada, ÇÜMED tarafından organize edilen, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu ile Adana İnsani Değerleri Yüceltme Derneği (İDYD), Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezunları Derneği, Çukurova Kalkınma Ajansı, STGM Adana YDM, İŞKAD, AKDAM KA-DER Adana Şubesi, TKBİDYD, Sokak Çocuklarını Koruma Derneği, Çukurova Doğa Derneği, Bir Adım Daha İleri Derneği, Adana Otizm Derneği (ADODER), TEMA Vakfı, Adana Gençlik Birliği Derneği, Türk Hukuk Enstitüsü Adana Şubesi, Ulusal Ajans, Hıfzıssıhha Enstitüsü, Kırmıtlı Belediye Başkanı, Eğitim-Bir Sen (Üniversite), Eğitim-Sen (Üniversite) gibi STK’ların katılımı ile Çukurova Kalkınma Ajansı Projeleri ve proje hazırlama tekniği ile ilgili seminer düzenlendi.

Etkinlikte konuşan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akınoğlu, ulusal ve uluslararası düzeyde önemli bir yere sahip olan üniversitelerinden mezun olanların, sosyal yaşamdaki statüleri konusunda önemli atılımları olan ÇÜMED'in, yine önemli bir sosyal sorumluluğu yerine getirmek ve önderlik etmek üzere harekete geçtiğini ve yerel kalkınmaya yönelik bu tip projeleri hayata geçirme yönünde önemli adımlar attığını ifade etti. Akınoğlu, "Rektörlüğümüz, 11 Mart 2009 tarihinde resmi olarak açılacak ofis olanakları ile ÇÜMED’in çalışmalarını uygun ortamda sürdürebilmesine olanak sağlamıştır. Üniversitemizi her ortamda başarı ile temsil eden ÇÜMED’e, Rektörlüğümüz gelecekte de her türlü desteğin sağlanması konusunda üstüne düşen görevi yerine getirecektir” diye konuştu.

ÇÜMED tarafından kurulan ve profesyonel uzmanlardan oluşturulmuş proje ofisinde mevcut ve gelecekteki bütün fizibilite çalışmalarında kesintisiz hizmet verileceği vurgulandı.

iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 14:29:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?