3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Cumhuriyet Başsavcısı kansere yenildi

1 yıldır akciğer kanseri tedavisi gören ve dün hayatını kaybeden Adana Cumhuriyet Başsavcısı İhsan Eroğul, adliye önünde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden 2 yıl önce Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanan İhsan Eroğul, 1 yıldır akciğer kanseriyle mücadele ediyordu. Dün rahatsızlanarak Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne kaldırılan Eroğul, kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Eroğul için, bugün Adana Adliyesi önünde tören düzenlendi. Eroğul'un cenaze töreni nedeniyle İnönü Caddesi trafiğe kapatıldı. Saat 09.00'da Eroğul'un cenazesi tören mangasının omuzlarında adliye binası önüne getirildi. Cenazenin getirilmesiyle birlikte Eroğul'un annesi Kübar, eşi Cihan, kızı Esra ve oğulları Erdal ile Serdar ve mesai arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Eroğul'un naaşının üzerine karanfil bırakıldı.

Cenaze namazı öncesi bir konuşma yapan Adana Valisi İlhan Atış, Eroğul'un çok iyi bir devlet adamı ve aynı zamanda iyi bir insan olduğunu belirterek, "O şimdi burada yok, ama olsaydı 'fazla vakit harcamayın, vatandaşı bekletmeyin' derdi. Yakınlarına başsağlığı diliyorum. Acımız büyük. Onun gibi bir insanı kaybettiğimiz için çok üzgünüz" dedi.

Daha sonra İl Mütfüsü Mehmet Barış cenaze namazını kıldırdı. Okunan duaların ardından Eroğul'un annesi, eşi ve çocukları tabuta sarılıp, öperek gözyaşlarına boğuldu.

Eroğul'un cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Ağrı'ya gönderildi.
Cenaze törenine; 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek, Adana Emniyet Müdürü Arif Akkale, adliye çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 14:40:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
habibe ergül IP: 78.174.99.xxx Tarih : 18.11.2008 13:55:46

hayatta senisizzz anlamsızzzz...amcaa seni cok osledikk yanımızda olomasandaa varlıgını hepo hıssediodukk durum şişmdide farksız degilll seni hep yanımızda hıssedecegizzzz.... saka gibi gelıooo sankı sımndı bırı cıkıpp olmedi diyecekmış gibii ama degil işteeee