4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

ÇUTEK 2009 Fuarı açıldı

Adana'da 2. Çukurova Üretim Teknolojileri Fuarı ve Otomasyon, Elektrik - Elektronik, Enerji Üretimi ve Dağıtım Fuarı (ÇUTEK) Tüyap Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde eşzamanlı açıldı.

Tüyap Adana Fuarcılık A.Ş. ve TİAD- Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği işbirliği, Makine Mühendisleri Odası Adana Şubesi, Metal Sanayi Sitesi, Elektrik Mühendisleri Odası Adana Şubesi, Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi, Çukurova Fuarcılık AŞ ve Adana Büyükşehir Belediyesi, sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerinin desteği ile düzenlenen ÇUTEK 2009 - 2. Çukurova Üretim Teknolojileri Fuarı ve Otomasyon, Elektrik - Elektronik, Enerji Üretimi ve Dağıtıma Fuarı ve Tüyap Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle açıldı.

Açılışta konuşan Vali Yardımcısı Fikret Deniz, Adana'nın potansiyel olarak her zaman önemini sürdüreceğini söyledi. Deniz, "İstanbul'dan sonra en büyük potansiyele Adana'mız sahiptir. Bu fuar ülkemizin zenginliğidir" dedi.
Protokol konuşmaların oda başkanlarının ekonomideki sıkıntıları dile getiren karamsar konuşmaları üzerine Deniz, bir yazarın konuşmasından alıntı yaparak, "Enseyi karartmayın" diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak da, işsizliğin büyük boyutlara ulaştığına değinerek, fuarların Adana ve çevre iller için büyük ticari fırsat olduğunu söyledi.

Adana Metal İşleri Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Bayar Aydoğan da, tüketiciye en ucuz ve en çabuk ulaşmanın tek yolunun fuarlar olduğunu belirtti. Konuşmasını ekonomik krizle sürdüren Aydoğan, "Esnafımız ve sanayicimiz ekonomik krizle boğuşmaktadır. Türkiye'nin her tarafında olduğu gibi sanayi sitemizde 800 işyerinin 600'e yakını siftahsız evine gitmektedir. Esnafın, sanayicinin krizden çıkabilmesi için herhangi bir önlem alınmamaktadır. Özellikle inim inim inleyen KOBİ'ler ve bizler ekonomik krizi atlatabilmek için devlet bankalarından kredi almakta zorlanırken, hükümetimiz istediğini ihya etmektedir" dedi.

Halkın ve esnafın refahı için kurulan devlet bankalarındaki paraların yandaşlara peşkeş çekildiğini öne süren Aydoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Elbette bu günler geçecektir. Daha öncede krizler atlatan yüce Türk Milleti bunu da atlatacak ancak esnafın refahı için kurulan devlet bankalarının kredilerini gerçek hak sahibi yerine bir kaç yandaş holdinge aktarana siyasilerden de gerekli hesabı soracaktır."

Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş da, yenilenebilir elektrik üretiminin artması gerektiğine değindi. Yeni teşvik paketine değinen Baş, "Kayseri'de 40 tane temel atmışlardı. İç Anadolu Bölgesi'nde yükselmeler vardı. 3. bölgeye mi girmeleri gerekiyordu. Adana 2. bölgeye alındı. Yazıktır, günahtır. Çukurova Bölgesi kaderine terk edilmiştir. Adanalı sanayicinin cezalandırılmaması gerekiyor" dedi.

Tüyap Adana Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise, fuar için yurtdışından ve çevre illerden heyetlerin fuara katılacağını dile getirdi.Konuşmaların ardından kurdele kesilerek 2. Çukurova Üretim Teknolojileri Fuarı ve Otomasyon, Elektrik - Elektronik, Enerji Üretimi ve Dağıtıma Fuarı'nın açılışı yapıldı. Protokol üyeleri daha sonra standlarda sergilenen ürünler hakkında bilgi aldılar.

2. Çukurova Üretim Teknolojileri Fuarı ve Otomasyon, Elektrik - Elektronik, Enerji Üretimi ve Dağıtıma Fuarı, 11-14 Haziran tarihleri arasında açık olacak.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 08:42:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?