3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

ÇÜ'ye 2 bin kişilik kongre merkezi

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, kampüs içerisine 2 bin kişilik kongre ve kültür merkezi yapılacağını bildirdi.

Akınoğlu, yaptığı açıklamada, 3 yıldır üzerinde çalıştıkları kongre merkezi için hazırladıkları projenin Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından kabul edildiğini ifade etti.

Kentte bir kongre merkezinin eksikliğinin her zaman hissedildiğini ve bu eksikliğin ortadan kaldırılması için üniversite olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını belirten Akınoğlu, "Kentte en fazla 500 kişi kapasiteli merkezler var. Kongre turizmi son yıllarda büyük ivme kazandı. Bu alanda yapılan yatırımlar turizme de büyük ivme kazandırır" dedi.

Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi ile öğrenci yurtlarının bulunduğu alan arasında 300 dönüm üzerine kurulması planlanan merkez için hazırladıkları projeye DPT tarafından 45 milyon YTL kaynak aktarılacağına dikkat çeken Akınoğlu, şunları kaydetti:

"14 Mayıs'ta temeli atılacak merkez 2-3 yıl içinde tamamlanacak. Merkezde onlarca bölünebilir salon, bin kişilik restoran bulunacak. 2 bin kişi kapasiteli merkez kentte büyük bir eksiği giderecek."

.
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 13:08:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?