2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

ÇÜ'ye yeni laboratuar

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nün yeni bilgisayar laboratuvarı açıldı.

Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tümay, Üniversite-Sanayi Ortak Araştırma Merkezi'ndeki (ÜSAM) laboratuvarın açılışında yaptığı konuşmada, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nün, açıldığından bu yana birçok çalışma yaparak bugünlere geldiğini ve bugün de elde olan imkanlar dahilinde kendi laboratuvarını açtığını belirtti.

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu da, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nün kendi laboratuvarını açmasının, üniversite için sevindirici bir olay olduğunu söyledi.
Uzaktan eğitimin önemine değinen Akınoğlu, bunun gelişmesi için de bilgisayar mühendislerine ihtiyaç olduğuna işaret ederek, "Çünkü uzaktan eğitim, e-sistem dediğimiz internet olayıyla gerçekleşiyor. Şu anda Adana Meslek Yüksek Okulu'nda uzaktan eğitim gerçekleşiyor. Biz bunu daha da geliştirip, işletme ve yüksek lisans eğitimini de uzaktan gerçekleştirerek öğrenci sayımızı çoğaltmak istiyoruz. Bunun için de doğal olarak bilgisayar sistemlerimizin çok iyi olması lazım" diye konuştu.

Laboratuvarın açılışına; öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 17:06:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?