4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

ÇYDD'ye CHP'li kadınlardan destek

Ergenekon'un 12. dalgasında polis tarafından aranan ve bilgisayar ile bazı dosyalara el konulan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Adana ve Çukurova Şubesi'ne CHP kadın kolları destek verdi.

CHP Adana İl Kadın Kolları Ergenekon soruşturması kapsamında arama yapılan ÇYDD Adana Şubesi ve Çukurova Şubesi'ne destek ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında ÇYDD Çukurova Şube Başkanı Filiz Güllüler, CHP'nin her zaman kendilerine destek verdiğini ancak böyle özel bir günde destek vermesinin çok manidar olduğunu belirterek, "Cumhuriyet kadınlarının bize sahip çıkması çok önemli. Dünkü aramanın sebebi Ergenekon terör örgütüne yönelik belge ve bulguların olabileceği gerekçesiyle yapıldı. Ancak bizim tek görevimiz Cumhuriyete sahip çıkmaktır. Biz her zaman cumhuriyetin savunucusuyuz. Kendimizi cumhuriyetin yanında ve arkasında hissediyoruz. Onların yaptığı cumhuriyete karşı çıkmaktır. Biz cumhuriyet ve Atatürk devrimlerinden sonuna kadar vazgeçecek değiliz" dedi.

CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Göksu Günay ise, Ergenekon örgütü denilen içine her şeyin karıştırıldığı bunun için bir sivil darbe olarak görülen bir süreç yaşandığını anlatarak, "Bu 12. dalga da bunun devamıdır. Bu kapsamda cumhuriyet kurumları tem tek saldırıya uğruyor. CHP'de çember daralıyor diye tehdit ediliyor. Ama kimse bizi yıldırımaz. Biz sonuna kadar cumhuriyetin savunucusu olacağız. Bizler demokrasiye inanıyor cumhuriyet mitinglerinin hepsine katılan birisi olarak ÇYDD Genel Başkanı Türkan Saylan hocanın dediği gibi ne şeriat ne darbe istiyoruz" diye konuştu.

CHP'li kadınlar ÇYDD'ye destek için açılan defteri imzaladıktan sonra ÇYDD Adana Şubesi'ni ziyaret etti.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 19:19:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?