4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

ÇYDD'ye şok baskın!

Ergenekon soruşturması kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Adana Şubesi'nde arama yapıldı. Dernek binasındaki 3 bilgisayarın hard diskleriyle birlikte bazı evraklara el konuldu.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, Ergenekon soruşturma kapsamında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi kararı doğrultusunda ÇYDD Adana Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve avukatı Mahmure Mülazımoğlu'nu telefonla arayarak dernek binasında arama yapacaklarını bilirdi.

Sabah saat 07.00 sıralarında ekipler binaya girerek arama işlemlerine başladı. Saat 12.00'de sona eren aramada, dernek binasında bulunan 3 bilgisayarın hard diski ile derneğin burs verdiği 300 öğrencinin isimlerinin yer aldığı liste ve bazı evraklara el konuldu. Hard diskler ve evraklar daha sonra emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Mahmure Mülazımoğlu arama işleminin tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada soruşturma kapsamında dernek binasında arama yapıldığını, polislerin kendilerin çok kibar davrandığını belirterek, arama yapılan bütün belgelere paraf attığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 13:53:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?