4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Dağ Bisikleti Yarışması sona erdi

Adana’da bisikletin sevdirilmesi ve bisiklet sporunun geliştirilmesi amacıyla düzenlenen; ‘7’den 70’e Halka Açık Dağ Bisikleti Yarışması’ sona erdi. Yarışmada dereceye girenlereyse bisiklet, kask, eldiven ve saat hediye edildi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Bisiklet Federasyonu Adana İl Temsilciliği tarafından ortaklaşa organize edilen yarışma Adana’nın merkez ilçesi Sarıçam’da yer alan Eski Baraj mevkiinde gerçekleştirildi. Erkek ve bayanlarda toplam 5 ayrı kategoride gerçekleştirilen yarışlara toplam 273 sporcunun katıldığı bildirildi.

Büyük çekişmeye sahne olan etkinlikte dereceye girenlere de çeşitli ödüller takdim edildi.Yarışmayla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Türkiye Bisiklet Federasyonu Adana İl Temsilcisi Yasin Dikilitaş, 7’den 70’e Adana’da yaşayan herkese bisiklet sevgisini aşılamak, bununla birlikte de bisiklet sporunun daha iyi koşullarda yapılabilmesini sağlayabilme adına böylesi bir yarışmayı organize ettiklerini anlattı.

Yasin Dikilitaş, kentte bisiklet yolu yapımı konusunda Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ın gereken hassasiyeti göstereceğine inandığını dile getirerek, bu konuda da gerekli girişimlerin önümüzdeki günlerde başlatılmasını beklediklerini söyledi.

Öte yandan ‘7’den 70’e Halka Açık Dağ Bisikleti Yarışması’nda 7-11 yaş grubunda bayanlarda Aleyna Karaöz birinci, Aslı Üzel Bakır ikinci olurken erkeklerdeyse Emir Zorca birinci, Erdem Akgül ikinci, Emrullah Uçar’ın da üçüncülüğü elde ettiği açıklandı. 12 yaş üstü bayanlarda Plin Üzel Bakır mutlu sona ulaşırken, ikinciliği Mürvet Ölçen, üçüncülüğü de Ayşegül Kozan’ın ulaştığı bildirildi. Aynı kategoride erkeklerde Murat Aslan’ın birinci olduğuna işaret edilerek, Sertan Baş’ın ikinci, Mustafa Şimşek’in de üçüncülüğe adını yazdırdığına dikkat çekildi.

Lisanslı sporcular arasında da Bilal Akgül birinci olurken, İsak Ünal ikinci, Halil Korkmaz üçüncü, Mehmet Kurt dördüncü ve Bayram Eroğlu’nun da beşinci olduğu açıklandı. Yarışmalarda birincilik elde eden sporculara bisiklet, ikincilik elde edenlere mp3 müzik çalar, üçüncü, dördüncü ve beşinci olanlara da saat, kaskla birlikte eldiven hediye edildi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ilk 3’te yer alan sporculara da madalya takdim edildiği açıklandı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 17:43:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?