4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

'Daha iyi durumdayız'

AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, 22 Temmuz 2007 seçimlerine göre çok daha iyi durumda olduklarını belirterek, "Yerel seçimlerde Adana ve ilçelerinde çok iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum" dedi.

Küçükaydın, yerel seçimlerle ilgili çok ciddi çalışma içinde olduklarını, Adana'da şehrin yerlilerinin yoğun olduğu mahallelerde bile MHP'den önde olduklarını ileri sürdü. Adana'da yıllardan beri belediye başkanlığı yapan Aytaç Durak'la ilgili "Seçimi kazanır" diye bir imaj oluşturulduğunu söyleyen Küçükaydın, mahallelerde yaptıkları gözlemde AK Parti'nin çok önde olduğunu, dolayısıyla bu düşüncenin boş olduğunu iddia etti.

Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı'nın Adana'nın önemini artırdığını, Yumurtalık ve Ceyhan bölgesinin geleceğinin çok parlak olduğunu ifade eden Küçükaydın, "Buralarda ciddi yatırımlar gündemde. Buna belediyeler olarak da hazırlıklı olmak lazım. Yumurtalık Ceyhan bölgesinin geleceği çok farklı olacak. BTC den sonra çok güçlü bir bölge olacak, çok şanslı. İşsizlik açısından önemli bir atılım olacak" dedi.

Mersin-Adana hızlı tren projesinin yakında hayata geçeceğini, bölgesel Çukurova Havaalanı'nın da Adana'nın turizmi ve sanayisine yeni açılımlar ve rahatlamalar sunacağını ifade eden Küçükaydın, şöyle devam etti:

"Bütün bunlar çok önemli gelişmelerdir. Dar düşünmemek lazım. Adana'nın geleceğine yatırım yapılıyor. Mersin, Anamur, Silifke'yi buraya bir havaalanı yapılması pek ilgilendirmiyor. Hemen 30 km yanımıza dünya ölçeğinde bir havaalanı yapılacaksa bu bizim için enerji bölgesi ve turizmle ilgili büyük bir hamle olacak. Adanamız için Yedigöze Barajı hızla yapılıyor. Enerji, sulama ve içme suyu konusunda İmamoğlu ovası, İmamoğlu, Kozan ve Ceyhan ilçesinin ihtiyacını karşılayacak bölgeyi kalkındıracaktır. Sulama sisteminin hızla hayata geçmesi için yap işlet devret yöntemini kullanacağız. Böylece 50-60 sene önce yapılan Seyhan Barajı'na rağmen halen sulanamayan aşağı Seyhan'daki bölgelerle ilgili sorunun benzeri İmamoğlu ovasında yaşanmayacak."
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 16:16:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
umut akdivit IP: 88.226.251.xxx Tarih : 15.03.2009 21:01:32

Tekeldeki 4/C ler için ne yaptığınız hiçbirşey.Kılınızı bile kıpırtdatmadınız memur ile aynı işi yapıyoruz ama aldığımız ücret onların yarısı bumu sizin partinizin adaleti hakkı hukuku