4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Dama bağlanan köpek kurtarıldı

Adana'da yaylaya giden sahipleri tarafından dama bağlanan ve 4 gün boyunca aç ve susuz kalan köpek, Cankur ekipleri tarafından kurtarıldı.


Merkez Seyhan ilçesine bağlı Tepebağ Mahallesi'nde vatandaşlar 4 gün önce yaylaya giden bir ailenin köpeğini kurtarmak için seferber oldu. Aşırı sıcağa 4 gün dayanan köpeğin sesini duyan mahalle sakinleri mahalle muhtarı Serkan Toktay'a haber verdi. Muhtar da, Cankur'u arayarak olayı bildirdi. Bunun üzerine olay yerine gelen Cankur ekipleri, mahalle sakinleri ile birlikte köpeği bağlandığı yerden kurtarmaya çalıştı. Ev kilitli olduğu için başka bir yerden çıkmak zorunda kalan Cankur ekipleri damdan dama
atlayarak köpeğe ulaştı. Sıcaktan korunmak için ranzanın altına giren köpeği çıkartan Cankur ekipleri köpeği aşağı indirdi. Uzun süre sıcakta kalan köpeğe hemen su verildi. Adeta bir deri bir kemik kalan köpek dakikalarca su içti. Daha sonra mahalle sakinleri köpeğe ekmek vererek karnını doyurmaya çalıştı. Ayakta durmakta bile güçlük çeken köpek, Cankur ekipleri tarafından Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği'ne (DOHAYKO) götürüldü. Sağlık kontrolünden geçirilen köpek, barınakta bakıma alındı.


Tepebağ Mahalle Muhtarı Serkan Toktay, yaylaya giden bir ailenin köpeğini yanında götürmek yerine damda aç susuz bıraktığını belirterek, "Mahalleli köpeğin sesinden rahatsız olunca beni aradı. Damda bir köpek bağlı duruyor. Hayvan aç susuz ölecek dediler. Ben de Cankur'u aradım haber verdim. Bu bizim insanlık görevimiz. Hayvanlar Allah'ın bize emanetleridir. Hayvanlara böyle eziyet etmeyelim. Ama şimdi hayvan emin ellerde olacak" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2009 Pazar 12:17:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?