2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Damlamayan bal sofralarda

Damlamayan bal sofralarda yerini aldı. Krem Bal, kahvaltı sofraları için tüketiciye yeni bir alternatif oldu.

Bal üreticilerinin tüketicilere yeni ürünler sunmak için arayışları sürüyor. Üniversite-sanayi işbirliğine örnek bir Ar-Ge çalışması olarak Mersin Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü ve Sezen Gıda ortaklığında geliştirilen Krem Bal, Türkiye'de üretilen ilk krem bal olma özelliğini taşıyor.

Anarvarza Bal tarafından piyasaya sürülen ürün, çeşitli çiçeklerden elde edilen süzme balların kontrollü koşullarda krem haline getirilmesiyle hazırlanıyor. Süzme bal, krem bala dönüştürülürken yapısında hiçbir değişiklik yapılmıyor.

Diğer bir deyişle yapısına hiçbir şey eklenmiyor ve yapısından hiçbir şey çıkartılmıyor. Krem balın kimyasal içeriği, bileşimi, tat ve kokusu, besleyici değeri ve kalitesi yapıldığı süzme bal ile aynı. Krem balın rengi, kullanılan süzme balın rengine bağlı olarak beyaz-bej arasında değişiklik gösteriyor. Krem Bal'ın en önemli özelliği ise damlamadan, tereyağı gibi ekmek üzerine sürülebiliyor olması. Bu da özellikle çocukların bal tüketimini kolaylaştırıyor.

Bir diğer önemli özelliği ise yine arılar tarafından üretilen polen, propolis, arı sütü gibi sağlık destek ürünlerinin tüketiciye sunulmasında kullanılması. Adı geçen ürünlerin Krem Bal ile karıştırılıp tüketiciye sunulması bu sağlık destek ürünlerinin değerlerinin tam olarak korunmasını sağlıyor.

Anavarza Bal Genel Koordinatörü Can Sezen, aslında dünyada gelişmiş ülkelerde bulunan bir ürünü Türk tüketicisine sunmaktan dolayı gurur duyduklarını belirterek, "Bu ürünü Mersin Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü ile birlikte uzun soluklu bir çalışma yürüterek geliştirdik. Dünyada bal ile ilgili ne varsa Türkiye'de de o olacak. Bu doğrultuda çalışıyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2011 Cumartesi 09:25:14
Güncelleme :31 Aralık 2011 Cumartesi 09:34:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?