2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Davayı kaybetti, açlık grevine başladı

Ermeniler’in, Adana Adliyesi’nde "yalan beyan ve belgelerle" tapu tespit davası açtığını iddia eden araştırmacı tarihçi Cezmi Yurtsever, yargılandığı mahkemece para cezasına çarptırılınca bugün ölüm orucuna başladı.

Mahkeme kararını protesto etmek için evinde ölüm orucuna başlayan Yurtsever, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e verilmek üzere bir de mektup hazırladı. Yurtsever, içinde çok önemli bilgi ve belgeler bulunan mektubu için Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in, kendisini makamına davet edinceye kadar ölüm orucunu sürdüreceğini açıkladı.

Yurtsever, Fransa’nın Türkiye aleyhine sözde "Soykırım" kararı aldığı 2001 yılı Ocak ayında Adana Adliyesi’nde Tapu Tespit Davası açan Beyrut Ermenileri’nden Kevork Khajerian’ın Adana Adliyesi’nden 5 günde sonuç/karar belgesini nasıl aldığını şaşkınlıkla karşıladığını ve Osmanlıca tapu belgelerini okuyunca da yalan beyan ve belgeler kullanıldığını tespit ettiğini, bunun üzerine eleştiri yazıları yazarak, açıklamalarda bulunduğunu söyledi.

Bu konuda amacının devleti ve toplumu böylesi olaylara karşı uyarmak olduğunu, toprak davası açan Ermeni Kevork Khajerian’ın 1965 yılında Beyrut’ta sözde "Soykırım Anıtı" dikilmesine öncülük eden aileye mensup olduğunu öğrendiğini belirten Yurtsever, "Dava esnasında içinde avukatlar, bürokratların da bulunduğu çok sayıda kişinin Ermeni’ye yardımcı olduğunu öğrendim. Şahsıma karalama, saldırı kampanyası açtılar. Amaçları beni susturmak ve cezalandırmaktı. İlk cezayı Kadirli Dergisi kapağına şelale fotoğrafı koymaktan aldım.

Aleyhimdeki ceza ve tazminat davaları sürerken, Türk milletinin tarihi onuru ve gerçeklerini savunmaya çalıştım. Yargıtay, 2003 yılında hakkımda yerel mahkemenin verdiği tazminat davasını esastan bozdu. Yargıtay 2004 yılı Kasım ayında şahsıma verilen 750 milyon liralık para cezasını da onayladı. Bu ceza faiziyle birlikte 2 milyar 250 milyon lira yapıyor. Bu karar onur kırıcı, Türk milleti adına utanç vericidir" şeklinde konuştu.

Yargı kararında, herhangi bir kişinin ’Bu Ermeni de olabilir’ diyerek böylesi bir tapu tespit davası açabileceği yönünde görüş açıklandığına da işaret eden Yurtsever, "Ben bir tarihçiyim; yalan belge ve bilgilerle hukuki bir hak ve kararın olamayacağı görüşündeyim. Dava açan bir Ermeni ajandı. Türkiye’nin yaşadığı acı olaylar, tarihi onuru ve bağımsızlığı göz ardı edildi. 1915 yılında sayıları 1.3 milyon olan Osmanlı yurttaşı Ermeniler’in, bu karardan sonra sözde soykırım iddialarından doğan ’toprak ve tazminat elde etmenin hukuki yolu da aralanmıştır" diye konuştu.
Ölüm orucuna başlarken, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e de bir mektup yazarak çağrıda bulunan Araştırmacı Tarihçi Cezmi Yurtsever, şu ifadelere yer verdi:
"Sayın Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin onuru, bağımsızlığının korunması sizin en önemli görevleriniz arasındadır. Atatürk dönemi yasaları, hukuk prosedürü bir yana itilerek, ’yalan belge ve bilgilere dayalı’ böylesi bir davanın açılabileceği yönünde yargı kararının çıkması karşısında Türkiye’nin toprak bütünlüğü ve bağımsızlığının tehlikeye girdiği görüşündeyim. Dünyanın her yerinde sözde ’Ermeni soykırımı’ olayından dolayı Türkiye’nin tarihi onuruna saldıranlar, diplomatlarımızı öldürenler, PKK’ya destek verenler karşısında mücadele veren bir Türk tarihçisi olarak sizinle doğrudan görüşmek ve elimdeki bilgi ve belgeleri paylaşmak istiyorum. Amacım, sizlerden af ve yardım dilemek değildir. Söz konusu olan Türkiye’nin tarihi onurudur."
Yurtsever, konuya duyarlı bütün vatandaşlara da seslenerek, "Ülkesi ve insanlık adına inandığı doğruları savunmak adına ölüme doğru eylemini başlatırken, Cumhurbaşkanı ile doğrudan görüşmek isteğime destek vermenizi bekliyorum. Yaşasın vatan, yaşasın bayrak, yaşasın Türk milletinin tarihi onuru" şeklinde konuştu.
Ölüm orucuna başlayan Yurtsever’i evinde ziyaret eden Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi İsmail Koncuk ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Ülkü Ocakları Adana Şube Temsilcileri de "Cezmi Yurtsever, Ermeni meselesinde bizim için yıkılmaz bir kaledir. Yurtsever’in bu davada sonuna kadar yanındayız" dediler.

ADANA (İHA) -
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2004 Pazar 13:44:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?