1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Davullu zurnalı şenlik coşkusu

DAVULLU ZURNALI ŞENLİK COŞKUSU

Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) bu yıl 7.'si organize edilen; 'Bahar ve Spor Şenlikleri' başladı. Öğrenciler, öğretim üyeleriyle birlikte saf tutup, davul ve zurna eşliğinde yürüyüş yaparken, düzenlenen açılış törenindeyse büyük coşku yaşandı.

Balcalı Kampusu ÇÜ Anıtı önünde başlayan törene yoğun ilgi gösterildi. Rektör Alper Akınoğlu'nun anıta çelenk sunumuyla başlayan kutlamalar, saygı duruşu ve hemen ardından da İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan söylenmesiyle devam etti. Oluşturulan kortejlerle birlikte topluluk, kampus içerisinde yürüyüş yaparak, Lütfullah Aksungur Spor Salonu'na doğru yürüyüşe geçti. Öğrenciler, öğretim üyeleriyle birlikte saf tuttu. Davul zurna eşliğinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşünde öğrenciler ay-yıldızlı Türk bayraklarını da ellerinden düşürmedi. Havanın yağışlı olması nedeniyle daha önce ÇÜ Kütüphane önünde yer alan futbol sahasında yapılacağı açıklanan tören, Lütfullah Aksungur Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Buradaki etkinlikte ses sisteminde yaşanan arıza nedeniyle gecikme yaşanırken, kürsüden öğrencilere hitap eden ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, üniversite olarak öğrencilere geniş teknolojik donanıma sahip mesleki eğitim verirken, onların sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını da göz ardı etmediklerini vurguladı. Akınoğlu, “Bu ihtiyaçlarını en iyi şekilde yerine getirebilme notasında tüm olanaklarımızı öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Bu hizmetlerden biri olan 'Bahar ve Spor Şenliği'nin gençlerimize kazandıracağı sosyal, kültürel ve bedensel katkıların yanı sıra toplumsal anlamda da güzellikler ortaya konulacaktır” dedi.

ÇÜ'nün sportif anlamda elde ettiği başarılar hakkında da bilgiler veren Akınoğlu, masa tenisi takımının 'Türkiye Şampiyonluğu' derecesini elde ederken, bayan voleybol takımınınsa 2. Lig'e yükseldiğini hatırlattı. Akınoğlu, ÇÜ bünyesinde organize edilen spor faaliyetlerinin, bugün birçok üniversiteden fazla olduğunu vurgulayarak, özellikle ilçelerde yer alan meslek yüksekokullarındaki spor altyapısını güçlendirme adına çaba sarf ettiklerini anlattı. Gençlik ve spora önem verdiklerini ve bu alandaki yatırımların da her geçen yıl arttığını belirten Akınoğlu, organize etmiş oldukları 'Bahar ve Spor Şenliği'nin, bugün birçok üniversite tarafından örnek alındığını söyledi.

Akınoğlu, şenlik kapsamında üniversiteye davet edilen sanatçıların, tamamen öğrencilerin talep ve istekleri doğrultusunda belirlendiğini de sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından ÇÜ öğrencilerinin hazırlamış olduğu gösterilere geçildi. Latin danslarından seçkilerin sunulduğu gösterilerde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün minik cimnastikçilerinin gösterisiyse büyük beğeni topladı. Akrobatik şovların da sunulduğu açılış töreninde Anadolu'nun farklı yörelerine ait halk oyunları gösterisi de alkış topladı. Öte yandan, 'ÇÜ 17. Bahar ve Spor Şenliği'nin açılış konserini bu akşam Zülfi Livaneli'nin vereceği, etkinliğin de ÇÜ Stadı'nda gerçekleştirileceği bildirildi.

DAVULLU ZURNALI ŞENLİK COŞKUSU
DAVULLU ZURNALI ŞENLİK COŞKUSU
DAVULLU ZURNALI ŞENLİK COŞKUSU
DAVULLU ZURNALI ŞENLİK COŞKUSU
DAVULLU ZURNALI ŞENLİK COŞKUSU
DAVULLU ZURNALI ŞENLİK COŞKUSU
DAVULLU ZURNALI ŞENLİK COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2011 Pazartesi 12:52:04
Güncelleme :2 Mayıs 2011 Pazartesi 13:35:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?